Vidste du at...

- Astma er den hyppigste kroniske sygdom hos børn.


- 128.000 børn kommer på skadestuen hvert år - mange efter hjemmeulykker.


- Ny undersøgelse viser, at hver tiende 3-årige er overvægtig.


- Tre ud af fire danskere mener, at tilsat farve i mad er overflødigt.


- Flere og flere helt almindelige børn spiser så meget smertestillende medicin, at de må have hjælp til at stoppe deres forbrug.

- Hvert tredje danske barn får hvidt brød til morgenmad, viser en ny undersøgelse.

- Der lever mere end 6,2 milliarder mennesker i verden. Af dem er 2,2 milliarder børn under 18 år. 1,9 milliarder af børnene bor i udviklingslande, og én milliard lever i fattigdom. Det er halvdelen af alle verdens børn.

- Magnetisk legetøj kan være livsfarligt for børn?

- Børns risiko for at udvikle allergier mindskes med 36 procent, hvis moderen spiser økologiske mælkeprodukter under graviditet og amning, viser forskning.

- Børn, der sover mindre end ni timer i døgnet, har tre gange så stor risiko for at udvikle fedme end andre børn.

- at to glas sodavand eller saftevand indeholder en hel dagsration af sukker for et børnehavebarn?

 

 


Søger du flere
artikler om børn?


 

18 forskellige muligheder for balance i familien - 1

Alle snakker om stress, men den gode nyhed er, at der findes 100-vis af måder at stresse af på. Vi Forældre bringer her nogle af de mest familievenlige. Læs dem, bliv inspireret og prøv én - ad gangen.

Less is more, som de gamle minimalister sagde, og hvor er vi lige henne, hvis vi stresser over at stresse ned….?

Af jorunalist Karin Svennevig Hyldig

1. Den velgørende

Træk vejret – og bliv naturligt lykkedoped

Tæl langsomt ét-to-tre-fire-fem eller hvor langt du nu kan komme, mens du trækker vejret dybt ned i maven. Hold vejret, mens du tæller til det firedobbelte (f.eks. 20, hvis du først talte til fem) og ånd langsomt ud, mens du tæller til det dobbelte (f.eks. ti, hvis du først talte til fem)

1-4-2 kaldes denne rytme, som skal indøves, mens du er glad og afslappet. F.eks. i ferien. Efterhånden finder du din helt egen 1-4-2 rytme, der skal kunne give ren, sprudlende energi i enhver presset situation.

- Det er slet ikke mig, der har fundet på den men den amerikanske coach Anthony Robbins. Jeg bruger den bare rigtig meget: Fordi den virker! En ren mirakelkur, når du lige har brug for at finde balancen igen, siger Stig Seberg, coach og ’balanceguru’ i sit eget firma, Seberg Consult.

Du kan selvfølgelig også bare trække vejret dybt og tælle til ti. Ikke helt så effektivt, men hurtigere, hvis du en dag er lige ved at eksplodere….

15 February 2013