Vidste du at...

- Astma er den hyppigste kroniske sygdom hos børn.


- 128.000 børn kommer på skadestuen hvert år - mange efter hjemmeulykker.


- Ny undersøgelse viser, at hver tiende 3-årige er overvægtig.


- Tre ud af fire danskere mener, at tilsat farve i mad er overflødigt.


- Flere og flere helt almindelige børn spiser så meget smertestillende medicin, at de må have hjælp til at stoppe deres forbrug.

- Hvert tredje danske barn får hvidt brød til morgenmad, viser en ny undersøgelse.

- Der lever mere end 6,2 milliarder mennesker i verden. Af dem er 2,2 milliarder børn under 18 år. 1,9 milliarder af børnene bor i udviklingslande, og én milliard lever i fattigdom. Det er halvdelen af alle verdens børn.

- Magnetisk legetøj kan være livsfarligt for børn?

- Børns risiko for at udvikle allergier mindskes med 36 procent, hvis moderen spiser økologiske mælkeprodukter under graviditet og amning, viser forskning.

- Børn, der sover mindre end ni timer i døgnet, har tre gange så stor risiko for at udvikle fedme end andre børn.

- at to glas sodavand eller saftevand indeholder en hel dagsration af sukker for et børnehavebarn?

 

 


Søger du flere
artikler om børn?


 

Sponsorer

Rene ord for pengene
Digitalt bureau i Aarhus
Søgemaskineoptimering Aarhus
App Store Optimering (ASO)

 

Balance i familien

Familie- og Arbejdslivskommissionen fremsatte i maj 31 punkter til at fremme balancen.

På baggrund af mine 10 års arbejde med balance er det min vurdering, at kommissionen går galt i byen på en række centrale områder:

 • Balance opnås ikke ved at lette familielivet (det gør kun ondt værre).
 • Balance opnås ikke ved at skrue ned for arbejdet, men ved at skrue op for familien.
 • Vi mangler nye modeller for, hvordan den moderne familie kan indrette sig. Den traditionelle model passer kun til de færreste.
 • Vi mangler at sætte fokus på, hvad den enkelte familie selv kan gøre. Vi lever trods alt i verdens bedste land.

Kommissionen overser fuldstændig, at familien har værdi for det enkelte menneske, for arbejdspladserne og for samfundet. Kommissionens forslag viser med al tydelighed, at vi har behov for en fundamental holdningsændring til familien og familielivet.

Og her er nogle få af de mange muligheder, der er for at få noget positivt ud af det faktum, at alle mennesker har en familie:

 • Vi kan disponere vort liv som en helhed: Få børn, når vi er parate til det - gøre karriere, når vi er modne til det - og købe drømmeboligen, når vi har råd til det.
 • Vi kan stå et kvarter tidligere op, så vi får en god og rolig morgen - som også lægger grunden for en god dag for alle familiens medlemmer.
 • Vi kan tilrettelægge tilværelsen under hensyntagen til, at børn rent faktisk bliver syge, så det ikke kommer bag på os hver gang. Og vi kan sørge for, at vi lever sundt, så sygdom bliver en sjælden gæst.
 • Vi kan bruge hjemmets opgaver til samvær, team building og værdibaseret ledelse (= opdragelse) fremfor at kalde dem “sure pligter”, “lorteopgaver” etc.
 • Arbejdspladserne kan glæde sig over, at medarbejdere i balance er mere produktive, mindre stresserede, mere idérige, mindre syge og meget andet godt.
 • Arbejdspladserne kan glæde sig over (og også gerne belønne), at kvinder føder børn og dermed sikrer, at der er kunder og medarbejdere i fremtiden.
 • Vi kan prioritere balance som et gode: Som fundament for det gode liv, som middel til at tiltrække og fastholde medarbejdere og som del af det moderne velfærdssamfund.
 • Vi kan glæde os over, at Danmark på mange måder er et fantastisk land at bo i.

Kilde: Bo Bresson – fra bogen: Succes med forandring. www.bresson.dk (Nyhedsbrevet nov. 2007)18 November 2010