Vidste du at...

- Astma er den hyppigste kroniske sygdom hos børn.


- 128.000 børn kommer på skadestuen hvert år - mange efter hjemmeulykker.


- Ny undersøgelse viser, at hver tiende 3-årige er overvægtig.


- Tre ud af fire danskere mener, at tilsat farve i mad er overflødigt.


- Flere og flere helt almindelige børn spiser så meget smertestillende medicin, at de må have hjælp til at stoppe deres forbrug.

- Hvert tredje danske barn får hvidt brød til morgenmad, viser en ny undersøgelse.

- Der lever mere end 6,2 milliarder mennesker i verden. Af dem er 2,2 milliarder børn under 18 år. 1,9 milliarder af børnene bor i udviklingslande, og én milliard lever i fattigdom. Det er halvdelen af alle verdens børn.

- Magnetisk legetøj kan være livsfarligt for børn?

- Børns risiko for at udvikle allergier mindskes med 36 procent, hvis moderen spiser økologiske mælkeprodukter under graviditet og amning, viser forskning.

- Børn, der sover mindre end ni timer i døgnet, har tre gange så stor risiko for at udvikle fedme end andre børn.

- at to glas sodavand eller saftevand indeholder en hel dagsration af sukker for et børnehavebarn?

 

 


Søger du flere
artikler om børn?


 

DNA-test i familien

Frankrig har indført dna-test for at sikre, at indvandrere ved familiesammenføringer vitterligt er i familie.

Hvad er det mon for en sandhed, vi leder efter, når vi leder efter genetikken? En sandhed om hvem de andre er – i familie med eller – en sandhed om, hvorvidt de snyder.

Hvor mange fra din familie ville du få med?

Hvis en familie i det moderne danske samfund kun kunne få lov til at være sammen, såfremt de kan dokumentere et biologisk slægtskab (og hvilken form for slægtskab?), ville der komme opbrud i mindst to tredjedele af alle familier.

Ofte har forældre end ikke papirer på hinanden sammenbragte børn – og rent biologisk ser det endnu mere uoverskueligt ud – for slet ikke at tale om adoptivbørns forhold.

I Danmark er det endda sådan, at adoptivbørn i forvejen er registreret som netop adopterede, ved at de har særlige tal cifre i deres cpr nummer. Og mon ikke mange mødre ønsker for sig selv og deres elskede børn, at dybe hemmeligheder ikke behøver at komme for en dag.

Alle mennesker har en familie og familien har værdi for den enkelte. Alle kender billedet af en traditionelle familie med mor far og børn – men de moderne familier ser ofte anderledes ud og indretter sig anderledes.
Søskende og forældre er barnets nærmeste pårørende og alle i familien er med til at give hinanden identitet og personlighed.
Den moderne familie er ikke en isoleret enhed som er traditionelt bundet til slægten eller klanen gennem dna-sikring, men er en del af det dynamiske velfærdssamfund og det innovative erhvervsliv.

Balance opnås ved at skrue op for familielivet, lade flere familier være sammen om at hjælpe hinanden og forvente, at arbejdspladsen investerer i beskyttelse af familiemedlemmernes fælles samvær og udvikling.
Desuden er søskende og familie med til at give det enkelte barn i familien ansvar efter modenhed, opgaver efter dygtighed, nærhed efter behov, forbrug efter familiens budget, udvikling efter evne og interesser – og kærlighed som en forudsætning for det gode liv.

Identiteten og nærhed i familien bor ikke i dna’et, den opbygges gennem det liv, vi lever. Derfor er brugen af dna som sandhedsvidne så farlig.

Kilde: Information, 2. november 2007, Paradoks:Tine Bryckel – og
Jørn Martin Steenhold: Familien – fra bogen: Børn og klogskab.5 November 2010