Vidste du at...

- Astma er den hyppigste kroniske sygdom hos børn.


- 128.000 børn kommer på skadestuen hvert år - mange efter hjemmeulykker.


- Ny undersøgelse viser, at hver tiende 3-årige er overvægtig.


- Tre ud af fire danskere mener, at tilsat farve i mad er overflødigt.


- Flere og flere helt almindelige børn spiser så meget smertestillende medicin, at de må have hjælp til at stoppe deres forbrug.

- Hvert tredje danske barn får hvidt brød til morgenmad, viser en ny undersøgelse.

- Der lever mere end 6,2 milliarder mennesker i verden. Af dem er 2,2 milliarder børn under 18 år. 1,9 milliarder af børnene bor i udviklingslande, og én milliard lever i fattigdom. Det er halvdelen af alle verdens børn.

- Magnetisk legetøj kan være livsfarligt for børn?

- Børns risiko for at udvikle allergier mindskes med 36 procent, hvis moderen spiser økologiske mælkeprodukter under graviditet og amning, viser forskning.

- Børn, der sover mindre end ni timer i døgnet, har tre gange så stor risiko for at udvikle fedme end andre børn.

- at to glas sodavand eller saftevand indeholder en hel dagsration af sukker for et børnehavebarn?

 

 


Søger du flere
artikler om børn?


 

FRI til familielykken - 4

Af journalist Karin Svennevig Hyldig
- som her giver gode råd i 10 små artikler

Går det godt med at geare ned og tanke op derhjemme?
Her får du de ultimative tips til, hvordan I bliver en SLOW FAMILY…

Her kommer mutter og sparer en tusse
Jo mere dovne I er med rengøringen, des bedre timeløn kan I beregne jer, hvis vi forudsætter, at ’hvad der er sparet et tjent’…

I dag er det nemlig kun pensionister, der kan få tilskud til hjemmeservice. Så rengørings- og havehjælp er blevet en pebret affære til over 200 i timen eller omkring 4.500 kroner om måneden for et rent hjem i størrelsesordenen 130-160 kvm.

En forsonende tanke, hvis I (ærligt og oprigtigt talt) kun spenderer et par timer om ugen med kost og spand. For der går I faktisk og sparer omkring 500 kr. i timen PLUS besværet med at være arbejdsgiver:

- Mange tror, rengøring bare er rengøring, siger Dorthe Kristiansen, leder af Top Rengøring i Vejle. - Men folks ønsker er meget individuelle. Så du skal – på en pæn måde – fortælle rengøringshjælpen, hvad du vil have gjort hvornår, hvad du er tilfreds med og ikke tilfreds med. På fire timer ser man ikke automatisk, hvad der trænger – og slet ikke hvad du tænker, siger Dorthe Kristiansen, der har gjort rent for private i årtier, men i dag kun betjener kunder i erhvervslivet.

- Til gengæld er professionelle rengøringsfolk vant til lidt af hvert. De stryger både skjorter og rydder op, hvis det er det, du vil have, forsikrer hun.

TIP:
Den billigste hjælp på markedet er og bliver nok vinduespudseren, der typisk tager nogle få hundrede kroner om måneden for at holde ruderne blanke. Oven i købet én af de opgaver, man skal være MEGET tålmodig for at løse i hyggeligt selskab med sine små poder…8 September 2011