Vidste du at...

- Astma er den hyppigste kroniske sygdom hos børn.


- 128.000 børn kommer på skadestuen hvert år - mange efter hjemmeulykker.


- Ny undersøgelse viser, at hver tiende 3-årige er overvægtig.


- Tre ud af fire danskere mener, at tilsat farve i mad er overflødigt.


- Flere og flere helt almindelige børn spiser så meget smertestillende medicin, at de må have hjælp til at stoppe deres forbrug.

- Hvert tredje danske barn får hvidt brød til morgenmad, viser en ny undersøgelse.

- Der lever mere end 6,2 milliarder mennesker i verden. Af dem er 2,2 milliarder børn under 18 år. 1,9 milliarder af børnene bor i udviklingslande, og én milliard lever i fattigdom. Det er halvdelen af alle verdens børn.

- Magnetisk legetøj kan være livsfarligt for børn?

- Børns risiko for at udvikle allergier mindskes med 36 procent, hvis moderen spiser økologiske mælkeprodukter under graviditet og amning, viser forskning.

- Børn, der sover mindre end ni timer i døgnet, har tre gange så stor risiko for at udvikle fedme end andre børn.

- at to glas sodavand eller saftevand indeholder en hel dagsration af sukker for et børnehavebarn?

 

 


Søger du flere
artikler om børn?


 

Sponsorer

Rene ord for pengene
Digitalt bureau i Aarhus
Søgemaskineoptimering Aarhus
App Store Optimering (ASO)

 

FRI til familielykken - 6

Af journalist Karin Svennevig Hyldig
- som her giver gode råd i 10 små artikler

Går det godt med at geare ned og tanke op derhjemme?
Her får du de ultimative tips til, hvordan I bliver en SLOW FAMILY…

Motion og madpakker smører harmonien
En rask lille gå- eller cykeltur ud i det blå er ikke bare gratis, sundt og friskt. Sådan en tur kan faktisk tanke en hel familie op med harmoni og overskud til flere dage.
Men alle skal med, mobilen bliver hjemme og turen bør være kort af hensyn til de korteste ben, understreger Gitte Tvilling mor til Magnus på tre, Kirstine på fem, Signe på seks og Mathias på ni, der bor i det naturskønne Brejning ved Vejle Fjord sammen med far og mor, Jan og Gitte Tvilling.
- Børnene brokker sig af og til, når vi vil af sted, men alle SKAL med, og når vi så er derude, ELSKER de det jo. De finder på nye lege, vi får nogen gode hygge-snakke undervejs, og bagefter er både børn og voksne i rigtig god stemning, rolige og glade, fortæller Gitte Tvilling, der arbejder hjemme som oversætter for et tysk it-firma, nyder at have børnene omkring sig, men må erkende, at fire raske unger godt kan få taget til at lette i et forholdsvis lille hus.
- Under en høj himmel føles larm helt anderledes, forsikrer hun.
- Vi lever egentlig et travlt liv, men vi er meget bevidste om at geare ned. Jeg tror, det er en vigtig ting at lære sine børn i den verden, vi lever i. Og så ved jeg godt, der også skal være tid til parforholdet. Men nu er Jan og jeg ikke sådan nogen, der kan sidde og lave ingenting. Så vi mødes hver aften over madpakkerne, når ungerne sover. Han smører, jeg pakker og så sludrer vi lidt imens, fortæller Gitte Tvilling.

­­­­­­­­­­­­­­­­Snak om småting
Vær sikker på, at din partner er dén, du fortæller mest om dit liv. At I udveksler banale oplysninger om dagen i dag og i morgen til hverdag. Og finder tid til at tale dybere og længere nogle gange om året.
Det giver energi til forholdet, siger Cand.Pæd.Psych Anne Kirketerp, Århus.
- Arbejdet invaderer os i disse år. Din leder fortæller dig, hvilke dele af din personlighed, du skal arbejde med og kollegerne ved måske også en masse om dit privatliv, men hvem er det lige, der skal sidde ved din sygeseng, når du bliver gammel?, spørger hun.
- For efter al den nærhed på jobbet kan vi godt komme hjem og sige PUHA – holde dem på afstand, vi egentlig skulle lukke helt ind. Tænde for fjernsynet for at få fred for familien. Det TÆRER, når ægtefællerne ikke har nærhed til hinanden. Så er det, folk bliver skilt, selvom alle siger: ’De skændtes da aldrig…’, siger hun og pointerer:
- Indimellem skal forældre bare have en weekend alene, for det tager lang tid at tale sig varm.15 September 2011