Vidste du at...

- Astma er den hyppigste kroniske sygdom hos børn.


- 128.000 børn kommer på skadestuen hvert år - mange efter hjemmeulykker.


- Ny undersøgelse viser, at hver tiende 3-årige er overvægtig.


- Tre ud af fire danskere mener, at tilsat farve i mad er overflødigt.


- Flere og flere helt almindelige børn spiser så meget smertestillende medicin, at de må have hjælp til at stoppe deres forbrug.

- Hvert tredje danske barn får hvidt brød til morgenmad, viser en ny undersøgelse.

- Der lever mere end 6,2 milliarder mennesker i verden. Af dem er 2,2 milliarder børn under 18 år. 1,9 milliarder af børnene bor i udviklingslande, og én milliard lever i fattigdom. Det er halvdelen af alle verdens børn.

- Magnetisk legetøj kan være livsfarligt for børn?

- Børns risiko for at udvikle allergier mindskes med 36 procent, hvis moderen spiser økologiske mælkeprodukter under graviditet og amning, viser forskning.

- Børn, der sover mindre end ni timer i døgnet, har tre gange så stor risiko for at udvikle fedme end andre børn.

- at to glas sodavand eller saftevand indeholder en hel dagsration af sukker for et børnehavebarn?

 

 


Søger du flere
artikler om børn?


 

FRI til familielykken - 7

Af journalist Karin Svennevig Hyldig
- som her giver gode råd i 10 små artikler

Går det godt med at geare ned og tanke op derhjemme?
Her får du de ultimative tips til, hvordan I bliver en SLOW FAMILY…


SLUK!

Er der altid nogen maskiner eller medier, der kværner løs hjemme hos jer, så prøv at slukke. Nyd stilheden og spørg dig selv, om du virkelig er nødt til at se tre tv-aviser hver aften.
- Fjernsynet er nok den største tidsrøver, vi har. Aften efter aften tænder for ’liiige at lade op’. Og dér sidder vi så og lader AF…, siger Cand. Pæd. Psych. Anne Kirketerp.
- Kunsten må vel være at slukke og så bevidst VÆLGE den gode film eller læse en god bog højt for hele familien, siger Bjarne Toftegård.

Japanerne ser tv fem timer hver dag, amerikanerne et kvarter mindre og den gennemsnitlige verdensborger ser, ifølge en undersøgelse fra Eurodata TV Worldwide, tv i tre timer og syv minutter. Hver dag. Og tv-tidsforbruget stiger….

Først identificerer man det, som man synes, der mangler tid til i éns tilværelse. At det, som virkelig fylder én med glæde og fornøjelse…Vejen frem er at mobilisere sin bevidsthed for derefter at få indrettet sig mere hensigtsmæssigt. Den glade nyhed der, at det faktisk klykkes for ganske mange…

Citat fra Karen Schousboes bog, ’Det enkle liv’

Vidste du:
At i det store tidsregnskab kan du købe ti ugers ferie for én times tv hver aften….

Tjek på tiden
God planlægning skaber tryghed og positive forventninger, gør psykolog Anne Kirketerp opmærksom på:
- I vores familie har vi det princip, at mindst én weekend om måneden skal være planlagt i så god tid som muligt, så vi har noget at gå og glæde os til alle sammen, forklarer hun.

TIP
I (voksne) kan evt. skiftes til at arrangere de planlagte weekender, så I hver især med jævne mellemrum kan nyde den svimle luksus, at alt på forhånd er klappet og klart, bestilt og betalt…22 September 2011