Vidste du at...

- Astma er den hyppigste kroniske sygdom hos børn.


- 128.000 børn kommer på skadestuen hvert år - mange efter hjemmeulykker.


- Ny undersøgelse viser, at hver tiende 3-årige er overvægtig.


- Tre ud af fire danskere mener, at tilsat farve i mad er overflødigt.


- Flere og flere helt almindelige børn spiser så meget smertestillende medicin, at de må have hjælp til at stoppe deres forbrug.

- Hvert tredje danske barn får hvidt brød til morgenmad, viser en ny undersøgelse.

- Der lever mere end 6,2 milliarder mennesker i verden. Af dem er 2,2 milliarder børn under 18 år. 1,9 milliarder af børnene bor i udviklingslande, og én milliard lever i fattigdom. Det er halvdelen af alle verdens børn.

- Magnetisk legetøj kan være livsfarligt for børn?

- Børns risiko for at udvikle allergier mindskes med 36 procent, hvis moderen spiser økologiske mælkeprodukter under graviditet og amning, viser forskning.

- Børn, der sover mindre end ni timer i døgnet, har tre gange så stor risiko for at udvikle fedme end andre børn.

- at to glas sodavand eller saftevand indeholder en hel dagsration af sukker for et børnehavebarn?

 

 


Søger du flere
artikler om børn?


 

Grønlandske børn og fattigdom

Grønlands Statistik har beregnet, at Grønland er et af de mest ulige samfund i den vestlige verden. Der er større forskel på indtægterne mellem rig og fattig i Grønland, end der er i USA, viser beregninger fra Grønlands Statistik baseret på den såkaldte ginikoeficient.

Uligheden er også markant i de store befolkningsundersøgelser, Peter Bjerrregaard og medarbejderne på Statens Institut for Folkesundhed har arbejdet på i de seneste 14 år i samarbejde med Grønlands Hjemmestyre og Karen Elise Jens Fond.

Alkohol og selvmord er to af de mest alarmerende problemer.

Ingen kan vel være i tvivl om, hvilken indflydelse dette har på børn psykiske udvikling.

Når det drejer sig om børns følelser og fornemmelser for livet og tilværelsen er det ekstra hård, forældrene drikker og slægtninge begår selvmord.

I gennemsnit er der et selvmord om ugen i Grønland. Der findes ingen i Grønland, som ikke kender mindst en håndfuld mennesker, der har begået selvmord.

Når børns følelser overfor livet og tilværelsen sættes på prøve, sætter det sig varige spor i deres personlighedsudvikling – for hvordan kan børn, som er vidne til selvdestruktion blandt voksne, kunne administrere følelser?

Det drejer sig om:

  1. At lære at kende sine følelser: Hvis man kender sine sande følelser, mens de optræder, har man mulighed for at reflektere – og træffe beslutninger.
  2. At lære at håndtere sine følelser: Det er en god ide at kunne berolige sig selv og ryste frygt og nedtrykthed af sig.
  3. At lære at kunne motivere sig selv: Hvis man kan koncentrere sig og udsætte sine behov til fordel for fremtidige mål.
  4. At lære at kunne genkende følelser hos andre: Empati er vigtig, når man skal være sammen med andre – især med børn.
  5. At lære at kunne omgås andre: Kunne bruge sine følelser konstruktivt sammen med andre – være ærlig – snakke godt sammen.

Kilde:Information, Nr. 44 – 2. november – Helbred: Marianne Krogh Andersen: Et kort og farligt liv.

29 October 2010