Vidste du at...

- Astma er den hyppigste kroniske sygdom hos børn.


- 128.000 børn kommer på skadestuen hvert år - mange efter hjemmeulykker.


- Ny undersøgelse viser, at hver tiende 3-årige er overvægtig.


- Tre ud af fire danskere mener, at tilsat farve i mad er overflødigt.


- Flere og flere helt almindelige børn spiser så meget smertestillende medicin, at de må have hjælp til at stoppe deres forbrug.

- Hvert tredje danske barn får hvidt brød til morgenmad, viser en ny undersøgelse.

- Der lever mere end 6,2 milliarder mennesker i verden. Af dem er 2,2 milliarder børn under 18 år. 1,9 milliarder af børnene bor i udviklingslande, og én milliard lever i fattigdom. Det er halvdelen af alle verdens børn.

- Magnetisk legetøj kan være livsfarligt for børn?

- Børns risiko for at udvikle allergier mindskes med 36 procent, hvis moderen spiser økologiske mælkeprodukter under graviditet og amning, viser forskning.

- Børn, der sover mindre end ni timer i døgnet, har tre gange så stor risiko for at udvikle fedme end andre børn.

- at to glas sodavand eller saftevand indeholder en hel dagsration af sukker for et børnehavebarn?

 

 


Søger du flere
artikler om børn?


 

Sponsorer

Rene ord for pengene
Digitalt bureau i Aarhus
Søgemaskineoptimering Aarhus
App Store Optimering (ASO)

 

Børnene i Binnerup - 12. afsnit

Af Jørn Martin Steenhold.
Første gang udgivet på Gyldendal 1977

Nye huse – gamle huse
Helle og lykke

Nogle af husene i Lille Binnerup er meget gamle, andre er helt nye.
Nede ved engen ovre mod skoven ligger der nogle helt nye huse. Et par af dem er så nye, at de ikke er bygget færdige endnu. De, der bor i husene, har selv bygget dem. Far, mor og børn har hjulpet hinanden med byggeriet, som har varet i mange måneder.

I ét af husene bor tvillingerne Helle og Lykke. Deres far og mor har været næsten to år om at bygge huset. Helle og Lykke har hjulpet til. Og det samme har deres farfar og farmor. Nu er huset helt færdigt. Men haven rundt om huset er der endnu ikke gjort noget ved. Her ligger der en masse ting og flyder. Gamle brædder, halve mursten og tomme malebøtter.
Helle og Lykkes mor siger, at haven skal være i orden, inden det bliver vinter. Når det rigtig begynder at sne og regne, bliver jorden i haven til mudder, som hænger under støvler og sko. Og alt det mudder vil mor ikke have ind i huset.
Så nu går far hver aften sammen med Lykke og Helle og rydder op i haven. De samler alt det gamle ragelse én stor bunke. De lægger fliser ude fra vejen og op til huset. De graver, river og tromler et stort stykke jord foran huset. Her skal de have deres græsplæne.

- fortsættes.25 August 2010