Vidste du at...

- Astma er den hyppigste kroniske sygdom hos børn.


- 128.000 børn kommer på skadestuen hvert år - mange efter hjemmeulykker.


- Ny undersøgelse viser, at hver tiende 3-årige er overvægtig.


- Tre ud af fire danskere mener, at tilsat farve i mad er overflødigt.


- Flere og flere helt almindelige børn spiser så meget smertestillende medicin, at de må have hjælp til at stoppe deres forbrug.

- Hvert tredje danske barn får hvidt brød til morgenmad, viser en ny undersøgelse.

- Der lever mere end 6,2 milliarder mennesker i verden. Af dem er 2,2 milliarder børn under 18 år. 1,9 milliarder af børnene bor i udviklingslande, og én milliard lever i fattigdom. Det er halvdelen af alle verdens børn.

- Magnetisk legetøj kan være livsfarligt for børn?

- Børns risiko for at udvikle allergier mindskes med 36 procent, hvis moderen spiser økologiske mælkeprodukter under graviditet og amning, viser forskning.

- Børn, der sover mindre end ni timer i døgnet, har tre gange så stor risiko for at udvikle fedme end andre børn.

- at to glas sodavand eller saftevand indeholder en hel dagsration af sukker for et børnehavebarn?

 

 


Søger du flere
artikler om børn?


 

Børnene i Binnerup - 2. afsnit

Af Jørn Martin Steenhold.
Første gang udgivet på Gyldendal 1977

Den lille Børnehave

I Binnerup-blokkene bør der 22 børn. Nogle af dem bor sammen med deres mor, andre bor sammen med deres far. Der er også nogle børn, der bor sammen med både en mor og en far.
Om dagen er de fleste af børnene nede i Den lille Børnehave. Den ligger i én af Binnerup-blokkene. Der er plads til 40 børn i alt. Derfor kan nogle af børnene fra Lille Binnerup også være i børnehaven.

De fleste af børnene er i børnehaven hele dagen. Peter er der længst. Han er den første, der kommer om morgenen og den sidste, der går hjem. Heldigvis bor Peter i lejligheden lige over børnehaven. Så kan han hurtigt komme derned – og hurtigt komme hjem igen.
Peter bor sammen med sin mor. Hun laver mad i et stort køkken inde i byen – og hun arbejder meget længe hver dag. Peter er glad, når hun kommer hjem. Men han er også glad for at være i børnehaven.
Engang imellem får børnehaven besøg af nogle gamle mennesker. De snakker med børnene og leger med dem. Men de bliver hurtigt trætte af det. Derfor er det godt, at børnene har børnehavelærerne til at hjælpe sig. – Både Lone og Per er børnehavelærere. De har arbejdet her i Den lille Børnehave i over to år. Og børnene kan mægtig godt lide dem.
En anden dag skal vi høre mere om børnehavn. Vi skal høre lidt om dem, der går i den. Og vi skal også høre, hvad der sker hos dem i løbet af en dag.

- fortsættes.

10 July 2010