Vidste du at...

- Astma er den hyppigste kroniske sygdom hos børn.


- 128.000 børn kommer på skadestuen hvert år - mange efter hjemmeulykker.


- Ny undersøgelse viser, at hver tiende 3-årige er overvægtig.


- Tre ud af fire danskere mener, at tilsat farve i mad er overflødigt.


- Flere og flere helt almindelige børn spiser så meget smertestillende medicin, at de må have hjælp til at stoppe deres forbrug.

- Hvert tredje danske barn får hvidt brød til morgenmad, viser en ny undersøgelse.

- Der lever mere end 6,2 milliarder mennesker i verden. Af dem er 2,2 milliarder børn under 18 år. 1,9 milliarder af børnene bor i udviklingslande, og én milliard lever i fattigdom. Det er halvdelen af alle verdens børn.

- Magnetisk legetøj kan være livsfarligt for børn?

- Børns risiko for at udvikle allergier mindskes med 36 procent, hvis moderen spiser økologiske mælkeprodukter under graviditet og amning, viser forskning.

- Børn, der sover mindre end ni timer i døgnet, har tre gange så stor risiko for at udvikle fedme end andre børn.

- at to glas sodavand eller saftevand indeholder en hel dagsration af sukker for et børnehavebarn?

 

 


Søger du flere
artikler om børn?


 

Sponsorer

Rene ord for pengene
Digitalt bureau i Aarhus
Søgemaskineoptimering Aarhus
App Store Optimering (ASO)

 

Børnene i Binnerup - 3. afsnit

Af Jørn Martin Steenhold.
Første gang udgivet på Gyldendal 1977

Engen

Mellem Binnerup-blokkene og Lille Binnerup ligger der en eng. Det er en store græsmark, som den lille å løber igennem. Åen er ikke ret dyb, og derfor kan børnene godt lege hernede. Og det gør de næste hele året.
Om sommeren sejler de med deres skibe i åen. De graver små render, kanaler, ud fra åen. Så kan deres skibe sejle rundt i hele engen. De laver også havne, hvor skibene kan ligge, når de ikke sejler. Andre børn fisker i søen. De fanger aldrig noget. Men de bliver ved med at prøve. For det kunne jo være…

Når det bliver vinter, fryser vandet i åen til is. Og nu kan børnene ikke fiske mere. I stedet for laver de lange glidebaner oven på isen.

Om foråret smelter sneen og isen og bliver til vand. Men alt det van kan ikke være nede i den lille å. Der bliver oversvømmelse i engen. Åen bliver til en stor sø. Og nu må alle børn have gummistøvler på, når de leger dernede, ellers får de våde fødder. Vandet siver langsomt ned i jorden. Og en dag er det helt væk. Nu er der kun vand nede i åen. Græsset rundt om åen har haft godt af oversvømmelsen. Det vokser hurtigt, og det bliver meget langt.
En dag går der nogle køer og græsser i engen. Der er hegn rundt om dem, så børnene kan stadig lege nede ved åen.

- fortsættes.

17 July 2010