Vidste du at...

- Astma er den hyppigste kroniske sygdom hos børn.


- 128.000 børn kommer på skadestuen hvert år - mange efter hjemmeulykker.


- Ny undersøgelse viser, at hver tiende 3-årige er overvægtig.


- Tre ud af fire danskere mener, at tilsat farve i mad er overflødigt.


- Flere og flere helt almindelige børn spiser så meget smertestillende medicin, at de må have hjælp til at stoppe deres forbrug.

- Hvert tredje danske barn får hvidt brød til morgenmad, viser en ny undersøgelse.

- Der lever mere end 6,2 milliarder mennesker i verden. Af dem er 2,2 milliarder børn under 18 år. 1,9 milliarder af børnene bor i udviklingslande, og én milliard lever i fattigdom. Det er halvdelen af alle verdens børn.

- Magnetisk legetøj kan være livsfarligt for børn?

- Børns risiko for at udvikle allergier mindskes med 36 procent, hvis moderen spiser økologiske mælkeprodukter under graviditet og amning, viser forskning.

- Børn, der sover mindre end ni timer i døgnet, har tre gange så stor risiko for at udvikle fedme end andre børn.

- at to glas sodavand eller saftevand indeholder en hel dagsration af sukker for et børnehavebarn?

 

 


Søger du flere
artikler om børn?


 

Fantasi er vigtigere end kundskab

- sagde Einstein.

Fantasi er alt. Først og fremmest får den os til at forsøge at nå mål, som i begyndelsen ser ud til at være umulige. Fantasi er vigtigere end viden, for viden er noget, vi henter fra fortiden. Det, vi lærer, er ting som andre allerede har fundet ud af før os. Men fantasi er rettet fremad mod det, mennesket endnu ikke har mødt. I fantasien er alt muligt.

 

Fantasi, intelligens og intelligenser
Umiddelbart har intelligens intet med fantasi at gøre – i hvert fald ikke den form for intelligens, som man plejer at tale om. Intelligens bliver almindeligvis udelukkende forbundet med at forstå en sammenhæng og løse opgaver ud fra denne sammenhæng. Men nyere forskning har gjort, at man nu ser anderledes på intelligens.

Der findes ikke kun én intelligenstype, som man kan måle på, men mange slags intelligenser, der varierer i en uendelighed alt efter det enkelte menneskes muligheder. Og alle disse former for intelligens kan bruges til at sætte dit barns fantasi i sving! Forskningen opdeler i dag intelligens i mange vidt forskellige evner, men forskerne er ikke i tvivl om, at der findes mindst ti grundlæggende former for intelligens: sproglig, musisk, logisk-matematisk, visuel, social, kropslig, personlig, naturalistisk, eksistentiel og intuitiv.

 

Du kan roligt opmuntre dit barn til at lege og kaste sig ud i de eksperimenter, der er mest spændende for netop dit barn og de forskellige intelligenser, barnet ønsker at bruge i sine lige så forskellige lege.

 

© 2000 www.vidensbutikken.dk - Barndomskanon
16 January 2014