Vidste du at...

- Astma er den hyppigste kroniske sygdom hos børn.


- 128.000 børn kommer på skadestuen hvert år - mange efter hjemmeulykker.


- Ny undersøgelse viser, at hver tiende 3-årige er overvægtig.


- Tre ud af fire danskere mener, at tilsat farve i mad er overflødigt.


- Flere og flere helt almindelige børn spiser så meget smertestillende medicin, at de må have hjælp til at stoppe deres forbrug.

- Hvert tredje danske barn får hvidt brød til morgenmad, viser en ny undersøgelse.

- Der lever mere end 6,2 milliarder mennesker i verden. Af dem er 2,2 milliarder børn under 18 år. 1,9 milliarder af børnene bor i udviklingslande, og én milliard lever i fattigdom. Det er halvdelen af alle verdens børn.

- Magnetisk legetøj kan være livsfarligt for børn?

- Børns risiko for at udvikle allergier mindskes med 36 procent, hvis moderen spiser økologiske mælkeprodukter under graviditet og amning, viser forskning.

- Børn, der sover mindre end ni timer i døgnet, har tre gange så stor risiko for at udvikle fedme end andre børn.

- at to glas sodavand eller saftevand indeholder en hel dagsration af sukker for et børnehavebarn?

 

 


Søger du flere
artikler om børn?


 

Sponsorer

Rene ord for pengene
Digitalt bureau i Aarhus
Søgemaskineoptimering Aarhus
App Store Optimering (ASO)

 

Hop giver sunde chok til knoglerne

Af journalist Karin Svennevig Hyldig

To år tager det at styrke et barns knogler lige så meget som de svækkes i løbet af et helt voksenliv. Knogleskørhed forebygger du altså bedst allerede nu. Mens dit barn er i voksealderen.
Med masser af kalk og motion.
Og her er HOP faktisk mere effektivt end både løb og svømning, viser forskning fra University og British Columbia, hvor Professor i ernæring Susan Barr igennem to år har undersøgt forskellige motionstypers effekt.
De børn, der havde hoppet i ti minutter tre gange om ugen slog simpelthen alle rekorder i stærke hofte- og rygknogler.

Vidste du, at kroppen skal bruge D-vitamin til at optage kalk til knoglerne.
Da D-vitamin stort set kun kan optages fra fede fisk og solens stråler, får mange danskere lige i underkanten. Derfor er der nu planer om at berige en eller flere almindelige fødevarer – ligesom i USA, Finland og Sverige, hvor almindelig drikkemælk er tilsat D-vitamin…



22 April 2011