Vidste du at...

- Astma er den hyppigste kroniske sygdom hos børn.


- 128.000 børn kommer på skadestuen hvert år - mange efter hjemmeulykker.


- Ny undersøgelse viser, at hver tiende 3-årige er overvægtig.


- Tre ud af fire danskere mener, at tilsat farve i mad er overflødigt.


- Flere og flere helt almindelige børn spiser så meget smertestillende medicin, at de må have hjælp til at stoppe deres forbrug.

- Hvert tredje danske barn får hvidt brød til morgenmad, viser en ny undersøgelse.

- Der lever mere end 6,2 milliarder mennesker i verden. Af dem er 2,2 milliarder børn under 18 år. 1,9 milliarder af børnene bor i udviklingslande, og én milliard lever i fattigdom. Det er halvdelen af alle verdens børn.

- Magnetisk legetøj kan være livsfarligt for børn?

- Børns risiko for at udvikle allergier mindskes med 36 procent, hvis moderen spiser økologiske mælkeprodukter under graviditet og amning, viser forskning.

- Børn, der sover mindre end ni timer i døgnet, har tre gange så stor risiko for at udvikle fedme end andre børn.

- at to glas sodavand eller saftevand indeholder en hel dagsration af sukker for et børnehavebarn?

 

 


Søger du flere
artikler om børn?


 

Sponsorer

Rene ord for pengene
Digitalt bureau i Aarhus
Søgemaskineoptimering Aarhus
App Store Optimering (ASO)

 

Lækker mad kan bremse fedmeepidemien

Mad, der er kræset om og som mætter alle sanser er vejen til bedre ernæring, og kan være med til at bremse fedmeepidemien. ForbrugerForum vil drøfte mulighederne for at højne kvaliteten i de offentlige madordninger.

Danmark er ikke et u-land, hvor vi er ved at dø af sult, men derimod et rigt land, hvor vi er ved at æde os ihjel. Det stiller os overfor store udfordringer som for eksempel fedmeepidemien og fejlernæring.

For at tackle den udfordring skal dansk madkultur fjerne sig fra tendensen til blot at ville affodre befolkningen og i stedet fokusere på smag, og på at mætte alle sanser, når vi spiser. Ny forskning viser nemlig, at hvis alle vores sanser mættes, når vi spiser, så holder den fysiske mæthedsfølelse også længere.

Men den løftede pegefinger duer ikke, når danskerne skal ændre kostvaner. Det er ikke nok at vi bliver klogere på smag og ernæring, at vi investerer i mere forskning, og at vi bliver informeret om hvad vi må og ikke må spise. Vi er nød til at holde vores smagsløg i form – og her har de offentlige institutioner et ansvar, mener Kirsten Fjord, formand for ForbrugerForum.

”Hvis borgerne møder en ordentlig madkultur af høj kvalitet i dagsinstitutionerne, på hospitalerne og på plejehjemmene, så vil det sprede sig ind i de private køkkener også. Derfor vil vi i ForbrugerForum snarest drøfte, hvordan vi højner kvaliteten i de offentlige madordninger”, siger hun.

Kilde: Forbrugerstyrelsen, 21-11-2007 – www.forbrug.dk

15 December 2010