Vidste du at...

- Astma er den hyppigste kroniske sygdom hos børn.


- 128.000 børn kommer på skadestuen hvert år - mange efter hjemmeulykker.


- Ny undersøgelse viser, at hver tiende 3-årige er overvægtig.


- Tre ud af fire danskere mener, at tilsat farve i mad er overflødigt.


- Flere og flere helt almindelige børn spiser så meget smertestillende medicin, at de må have hjælp til at stoppe deres forbrug.

- Hvert tredje danske barn får hvidt brød til morgenmad, viser en ny undersøgelse.

- Der lever mere end 6,2 milliarder mennesker i verden. Af dem er 2,2 milliarder børn under 18 år. 1,9 milliarder af børnene bor i udviklingslande, og én milliard lever i fattigdom. Det er halvdelen af alle verdens børn.

- Magnetisk legetøj kan være livsfarligt for børn?

- Børns risiko for at udvikle allergier mindskes med 36 procent, hvis moderen spiser økologiske mælkeprodukter under graviditet og amning, viser forskning.

- Børn, der sover mindre end ni timer i døgnet, har tre gange så stor risiko for at udvikle fedme end andre børn.

- at to glas sodavand eller saftevand indeholder en hel dagsration af sukker for et børnehavebarn?

 

 


Søger du flere
artikler om børn?


 

PLASTER PÅÅÅÅÅ, MOAR!

Selv en mavepine kan lappes med latex

Af journalist Karin Svennevig Hyldig

De voksne må gerne grine….rynke på næsen, mens de kalder deres halve løsninger for ’et plaster på såret’.

Ethvert barn VED bare, at sådan en strimmel forlimet latexmateriale kurerer alt fra rifter og hudafskrabninger til mave- og hovedpine. Især da, hvis det er ét af dem med Supermand, Pippi, Anders And eller seje prinsesser.
”Et lille barn, der bliver trøstet med pust og plaster oplever både tryghed, bekræftelse, opmærksomhed, omsorg og en vis status: ’Det gjorde rigtig ondt, men jeg klarede det. Se selv mit plaster…NØIJJJ!!!’”, forklarer Falckredder Mikkel Schou – ham fra Falckreklamerne, der desuden laver masser af førstehjælpskurser for børnehavebørn.

Fysisk mener han ikke, plaster gør nogen videre forskel på skader:
”Men jeg er helt sikker på, at ungerne har godt af at give hinanden omsorg og plaster på, når nogen har slået sig i børnehaven. Der må gerne gå mere status i at hjælpe hinanden,” synes Falckmanden.
Altså ingen alarm, hvis poden føler trang til at fylde sin doktortaske med billige plastre og tilklistre legetøj, legekammerater og sig selv. Et vist overforbrug skader næppe, beroliger Astma- og allergiforbundets rådgivere, der kun yderst sjældent hører fra folk – endsige børn - med plaster-eksem, ’kolofonium’ som det hedder.

Faktisk ser de stort set kun plastereksem ved brug af de gammeldags, vævede plastre.

TIP: Billige børneplastre limer ofte ikke særlig godt. En fordel faktisk, hvis du har en storforbruger, for det kan gøre ondt at få et velhæftende plaster af igen…
TIP: Limrester på huden kan som regel fjernes med vand, sæbe og måske lidt babyolie. Er de meget hårdnakkede, kan du tage dem med neglelakfjerner

Plaster ad libitum
Vidste du, at et abonnement på en nødhjælpskasse fra f.eks. Falck giver jer fri adgang til alt det plaster, familien skal bruge. Dog uden smart tryk på. Falck laver godt nok plaster med førstehjælpsfalken Sofus, men det er primært til institutioner, når børnene har været på førstehjælpskursus.

22 March 2011