Vidste du at...

- Astma er den hyppigste kroniske sygdom hos børn.


- 128.000 børn kommer på skadestuen hvert år - mange efter hjemmeulykker.


- Ny undersøgelse viser, at hver tiende 3-årige er overvægtig.


- Tre ud af fire danskere mener, at tilsat farve i mad er overflødigt.


- Flere og flere helt almindelige børn spiser så meget smertestillende medicin, at de må have hjælp til at stoppe deres forbrug.

- Hvert tredje danske barn får hvidt brød til morgenmad, viser en ny undersøgelse.

- Der lever mere end 6,2 milliarder mennesker i verden. Af dem er 2,2 milliarder børn under 18 år. 1,9 milliarder af børnene bor i udviklingslande, og én milliard lever i fattigdom. Det er halvdelen af alle verdens børn.

- Magnetisk legetøj kan være livsfarligt for børn?

- Et mini køleskab er en smart og praktisk måde at nedkøle barnets juice, saft, mælk og lignende?

- Børns risiko for at udvikle allergier mindskes med 36 procent, hvis moderen spiser økologiske mælkeprodukter under graviditet og amning, viser forskning.

- Børn, der sover mindre end ni timer i døgnet, har tre gange så stor risiko for at udvikle fedme end andre børn.

- at to glas sodavand eller saftevand indeholder en hel dagsration af sukker for et børnehavebarn?

 

 


Søger du flere
artikler om børn?


 

Dine børn og din iPad – fra Mattel

Af Jørn Martin Steenhold

Børn forsøger at efterligne deres forældre. Når vi bruger mere og mere tid på elektroniske enheder som vores iPads, er det naturligt, at børnene bliver fascineret af det. Ud over at være god underholdning for de yngste medlemmer af familien bidrager de elektroniske enheder også til børnenes læring og deres indsamling af personlig viden, netop ved hjælp af interaktive apps.

De fleste forældre deler deres dyrebare iPad med børnene, som hurtigt har taget det elektroniske legetøj til sig. Fisher-Price lancerer nu en iPad-holder, så forældrene ikke længere skal bekymre sig om, at familiens eftertragtede iPad falder på gulvet eller bliver savlet på.

De fleste forældre genkender billedet af børn, som forgæves bruger de små pegefingre til at skifte skærmbilledet på fjernsynet eller på familiens bærbare computer. Det skyldes ikke mindst de smås omgang med fars og mors iPad eller iPhone, som åbner en verden af farverige billeder og spændende lyde. Det ene øjeblik bruger forældrene den populære iPad til at læse avis, finde opskrifter eller tage billeder. Det næste bliver den til børnenes digitale legeplads – med fuldt drøn på. Nu behøver forældrene ikke længere bekymre sig, når junior overtager styringen af familiens iPad. Fisher-Price har nemlig udviklet en iPad-holder, der i et snuptag forvandler den eftertragtede gadget til sikker underholdning i børnehøjde. Samtidig beskytter holderen familiens iPad, så forældrene ikke konstant skal være bange for, at den går i stykker.

Digital underholdning – et hit for forældre og børn

I en ny undersøgelse foretaget af YouGov for legetøjsproducenten Mattel svarer 75 % af alle forældre, at både voksne og børn bruger familiens tablet eller smartphone. Med sine farverige rangler, den robuste ramme og beskyttelsen til skærmen sikrer iPad-holderen, at børnene kan få glæde af familiens iPad, uden at forældrene behøver at bekymre sig om sikkerheden.

“I udviklingen af nye produkter tænker vi ikke udelukkende på børnenes behov for underholdning, men også forældrenes behov for sikkerhed og tryghed. Forældrene har taget rigtig godt imod den nyligt lancerede iPhone-holder, og med iPad-holderen kan forældrene nu også beskytte deres dyrebare iPad. Og endnu vigtigere – nu kan ungerne lege med familiens iPad, uden at forældrene i tide og utide skal minde dem om, at de skal passe på,” siger Martin Bang, Nordic Head of Marketing hos Mattel.

Når familiens iPad er anbragt i holderen, kan børn i alle aldre lade sig underholde af de mange forskellige apps, som Fisher-Price har udviklet specielt til de små. Forældrene kan til gengæld koncentrere sig om egne gøremål, når de ved, at holderen beskytter mod fald, og den transparente film beskytter skærmen mod ridser, savl og stød.

Også babyleg med din iPad.

I iTunes store® kan du finde fem Fisher-Price-apps, som kan downloades gratis, så små børn fra 6 måneder kan udforske dyrenes verden på en sjov måde gennem leg. Der er også apps med interaktive personligheder og sange for børn, så de kan lære om tal og dele på kroppen

Den nye iPad-holder fra Fisher-Price er egnet til børn fra 6-36 måneder og bliver solgt i legetøjsbutikker (vejledende udsalgspris 299 kr.). Herom kan man læse mere på www.fisher-price.dk

25 January 2014