Vidste du at...

- Astma er den hyppigste kroniske sygdom hos børn.


- 128.000 børn kommer på skadestuen hvert år - mange efter hjemmeulykker.


- Ny undersøgelse viser, at hver tiende 3-årige er overvægtig.


- Tre ud af fire danskere mener, at tilsat farve i mad er overflødigt.


- Flere og flere helt almindelige børn spiser så meget smertestillende medicin, at de må have hjælp til at stoppe deres forbrug.

- Hvert tredje danske barn får hvidt brød til morgenmad, viser en ny undersøgelse.

- Der lever mere end 6,2 milliarder mennesker i verden. Af dem er 2,2 milliarder børn under 18 år. 1,9 milliarder af børnene bor i udviklingslande, og én milliard lever i fattigdom. Det er halvdelen af alle verdens børn.

- Magnetisk legetøj kan være livsfarligt for børn?

- Børns risiko for at udvikle allergier mindskes med 36 procent, hvis moderen spiser økologiske mælkeprodukter under graviditet og amning, viser forskning.

- Børn, der sover mindre end ni timer i døgnet, har tre gange så stor risiko for at udvikle fedme end andre børn.

- at to glas sodavand eller saftevand indeholder en hel dagsration af sukker for et børnehavebarn?

 

 


Søger du flere
artikler om børn?


 

Leg med tal og bogstaver

Allerede fra dit barn er omkring fire år kan I begynde at tage både tal og bogstaver med i legen. Det er selvfølgelig sjovt, at opleve dit barn tælle til ti første gang, eller kan fortælle dig hvor mange cykler der er på gaden, eller hvor mange køer der er ude på marken. Men barnets egen gradvise indlæring af for eksempel regning og matematik, er ikke det samme som remser og at lære udenad. Det handler om forståelse for, hvordan man eksempelvis tæller samt fornemmelse for antal.

 

I det store udvalg af pædagogisk legetøj på lekmer.dk, finder du netop det, som det hele handler om, og samtidig gør det sjovt: At lære mens man leger. Et godt eksempel er hele serien fra svenske Alga, som har mange års erfaring med at udvikle legetøj og spil, som giver barnet og forældrene mulighed for at lege sig til ny viden og erfaring. Alga har lavet flere spil, som du selv vil huske fra din egen barndom. Sammen med de voksne, og senere på egen hånd, får barnet med denne serie, viden om tal og bogstaver som inddrager fysiske og rumlige aspekter.

 

Serien dækker alderen helt ned til omkring 3 år til førskolealderen og videre. Det ruster dit barn, på bedst muligt måde før skolestart, og giver også mange erfaringer, samt sjove og sociale oplevelser, når skoleforløbet er godt igang.

 

Barnet møder i serien den hjælpende figur, uglen. Den er helt fra starten, det vil sige fra de omkring 3 år, med til at udvikle motorik og koordination, og gradvist introducerer den til tal og cifre. Sammen med talverdenen lærer barnet om logiske sammenhænge. Der er for eksempel spil med spørgsmål, som hvad der hører med og hvad der ikke gør, eller hvad der skal gemmes, og hvad der ikke skal. Sammen med at blive dygtigere til de sammenhængende og ekskluderende begreber, træner dit barn samtidigt sin hukommelse.

 

Med Alga fra lekmer.dk vil du som forælder aldrig være overladt til et entydigt spil, hvor interessen mistes efter kort tid. Du får med den altid medfølgende guide, en grundig vejledning i hvordan barnet lærer, og hvordan I kan variere legen og dermed indlæringen.
12 December 2013