Vidste du at...

- Astma er den hyppigste kroniske sygdom hos børn.


- 128.000 børn kommer på skadestuen hvert år - mange efter hjemmeulykker.


- Ny undersøgelse viser, at hver tiende 3-årige er overvægtig.


- Tre ud af fire danskere mener, at tilsat farve i mad er overflødigt.


- Flere og flere helt almindelige børn spiser så meget smertestillende medicin, at de må have hjælp til at stoppe deres forbrug.

- Hvert tredje danske barn får hvidt brød til morgenmad, viser en ny undersøgelse.

- Der lever mere end 6,2 milliarder mennesker i verden. Af dem er 2,2 milliarder børn under 18 år. 1,9 milliarder af børnene bor i udviklingslande, og én milliard lever i fattigdom. Det er halvdelen af alle verdens børn.

- Magnetisk legetøj kan være livsfarligt for børn?

- Børns risiko for at udvikle allergier mindskes med 36 procent, hvis moderen spiser økologiske mælkeprodukter under graviditet og amning, viser forskning.

- Børn, der sover mindre end ni timer i døgnet, har tre gange så stor risiko for at udvikle fedme end andre børn.

- at to glas sodavand eller saftevand indeholder en hel dagsration af sukker for et børnehavebarn?

 

 


Søger du flere
artikler om børn?


 

Nyt computerspil giver sikker start på dit barns online liv

Gennemsnitsalderen for børns første besøg i onlineverdenen og spiluniverset bliver stadig lavere. Mange forældre udtrykker derfor bekymring for barnets sikkerhed på nettet, og eksperter advarer mod påvirkningen fra voldelige computerspil. Nu har legetøjsproducenten Mattel lanceret et nyt computerspil, som forældre kan give deres børn uden at være nervøse for netsikkerhed eller voldelige scener.

 

Børn er stadigt yngre når de første gang sætter sig til tasterne for at spille computerspil, som oftest foregår online. For mange unge familier er computerspillet derfor en naturlig del af børnenes leg. Men rigtig mange forældre bekymrer sig samtidig for, at deres børn løber ind i grimme oplevelser, når de tager deres første spæde skridt i onlineverdenen.

 

Et nyt computerspil tager nu højde for forældrenes bekymringer – forældrene behøver ikke være nervøse for hverken voldelige scener eller utilsigtede oplevelser på nettet for deres børn. Det er legetøjsproducenten Mattel, der står bag det nye computerspil U.B. Funkeys. Mattel har gennem årene specialiseret sig i udviklende og innovativt underholdning til børn - og U.B. Funkeys er ingen undtagelse. Spillet er målrettet 6-12-årige og lærer børn om venskab og samarbejde samt at afstemme hvad de har råd til at købe og at indrette et hjem. Samtidig er børnene godt underholdt i en farverig verden med et sjovt spil, der indbyder til at spille sammen med vennerne eller familien foran den samme skærm eller på hver sin computer.

 

Lærerig underholdning i sikre rammer
U.B. Funkeys byder børnene velkommen i den mystiske Terrapinia-verden, hvor i alt 42 farverige Funkeys-figurer bor i byen Funkeys Town. Figurerne fungerer både som almindelig legetøj uafhængigt af spillet og som ”nøgler” til de forskellige byzoner i selve spillet. Børnene bliver ført rundt i de forskellige zoner, der hver åbner et nyt tema, nye spil og nye udfordringer. Udfordringerne udløser præmier i form af mønter. Mønterne bruger børnene i forskellige butikker, hvor de kan købe ting til deres ”hus”, som de selv indretter i Terrapinia-verdenen. Huset, som i Funkeys sprog hedder en ”Crib”, kan børnene på sigt oploade på nettet, så familie og venner kan se det – men vel at mærke kun, hvis de i forvejen kender det navn, som Cribben er oploadet under. På den måde undgår børnene at komme i kontakt med nogen anden end familie eller venner.

 

Mens børnene udforsker Terrapinia verdenen og har det sjovt, skal de dog huske, at de også er i Funkeys universet for et højere formål. Nemlig at holde øje med den onde Master Lox, der vil ødelægge Terrapinia-verdenen og forhindre Funkeyerne i at rejse frit rundt.

 

”Med U.B. Funkeys har vi forenet læring, underholdning og socialt samvær i et sjovt og farverigt computerspil. Forældrene kan lade ungerne spille uden at bekymre sig for, at børnene bliver eksponeret for uønsket kontakt på nettet. Det har været en høj prioritet for os i udviklingen af U.B. Funkeys.” siger Christian Schultz, kommunikationschef i Mattel.

 

Et spil for hele familien
Det nye spil er et godt samlingspunkt for en familie med småbørn. Mens børnene i U.B. Funkeys målgruppe spiller spillet, kan de voksne hjælpe dem med at indrette deres Crib og købe ind med de indsamlede mønter. Hvis der er yngre børn i familien, kan de med fordel lege med de ledige, farverige Funkey figurer – så er børnene underholdt med et spil uden voldelige scener. Og forældrene kan glæde sig over, at U.B. Funkeys kombinerer fredelig underholdning, læring og netsikkerhed.

 

Du kan finde meget mere information om Funkeys på hjemmesiden: www.ubfunkeys.dk

 

For yderligere information kontakt venligst
Christian Schultz, kommunikationschef, Mattel på tlf. 30 59 09 12: eller mail: christian.schultz@mattel.com

 

For yderligere information og billedmateriale kontakt venligst
Nilüfer Sahin, Geelmuyden.Kiese på tlf. 33 95 96 97 eller mail: nsa@geelmuyden-kiese.dk

 

 

 

 

Fakta om U.B. Funkeys
U.B. Funkeys er en kombination af et nyt socialt computerspil og farverige legetøjsfigurer, som samler børn i aldersgruppen 6-12 år. De enkelte figurer giver adgang til forskellige zoner i spillet, hvor spilleren løser opgaver og bliver belønnet med mønter. Mønterne bliver brugt til at købe ting for til spillerens personlige ”Crib” – eller hus – i Funkeys universet. Gennem hele spillet skal spilleren desuden være på vagt for den onde Master Lox, der ønsker at ødelægge Funkey universet og forhindre Funkeyerne i at rejse frit rundt.

 

Børnene kan spille U.B. Funkeys offline og på sigt oploade deres Crib på Internettet. Et af spillets styrker er, at venner kan mødes sikkert online og tjekke hinandens Crib – da kun spilleren selv og personligt udvalgte venner har adgang til hinandens spilunivers. Man skal desuden kende navnet på sine venners Funkey-crib, for at få adgang til det.

 

Spillet giver børnene lærerige oplevelser, samtidig med at de bliver ført rundt i denne funky og mystiske verden sammen med deres venner. U.B. Funkeys indbyder nemlig til at lege og spille i fællesskab, da venner kommer længere i spillet ved at låne hinandens figurer.

 

Spillet indeholder ingen voldelige scener eller våben.

 

Om spillet
• U.B. Funkeys består af et interaktivt computerspil samt en række Funkey-legetøjsfigurer.
• Funkey-figurerne fungerer både som legetøjsfigurer, samtidig med at de kan kobles til spilkonsollen, der er udformet som en stor Funkey
• Der findes i alt 42 Funkey-figurer
• Figurerne kommer i en normal, en sjælden og en meget sjælden udgave
• Hver Funkey-figur åbner nye zoner med forskellige temaer og giver adgang til nye spil

 

Om spillets univers
• U.B. Funkeys tager spilleren med til den sjove og funky Terrapinia-verden – en virtuel verden, hvor Funkeyerne bor.
• Funkeyerne bor i byen Funkey Town
• I spillet får spilleren sit eget hus, en Crib, som han/hun selv indretter
• Ved at spille de forskellige spil vinder man mønter, som man kan købe seje ting til sin Crib med.
• Spilleren kan oploade sin Crib på internettet ved at give den et navn, når han/hun er færdig med at indrette den. Så bliver den tilgængelig for familie og venner – men kun så længe de kender navnet på Cribben
• Master Lox og hans ondskabsfulde håndlangere prøver at stjæle spillerens mønter og forhindre ham i at komme videre i spillet
• Master Lox har til formål at ødelægge Funkeyernes univers og forhindre dem i at rejse frit rundt

 

Om målgruppen
• U.B. Funkeys spillet henvender sig til børn i aldersgruppen 6-12 år
• Mens de ældre børn spiller U.B. Funkeys, kan yngre søskende lege med de andre Funkey-figurer

 

Om virksomheden bag U.B. Funkeys
• U.B. Funkeys er udviklet af legetøjsproducenten Mattel, som har specialiseret sig i at levere innovativt og udviklende legetøj til børn i alle aldre. Mattel står blandt andet bag mærkerne Fisher-Price og Barbie

 

Priser:
• Vejledende udsalgspris for U.B. Funkey startpakke: 249 DKK
• Vejledende udsalgspris for Funkey-figurer: 56 DKK

22 November 2011