Vidste du at...

- Astma er den hyppigste kroniske sygdom hos børn.


- 128.000 børn kommer på skadestuen hvert år - mange efter hjemmeulykker.


- Ny undersøgelse viser, at hver tiende 3-årige er overvægtig.


- Tre ud af fire danskere mener, at tilsat farve i mad er overflødigt.


- Flere og flere helt almindelige børn spiser så meget smertestillende medicin, at de må have hjælp til at stoppe deres forbrug.

- Hvert tredje danske barn får hvidt brød til morgenmad, viser en ny undersøgelse.

- Der lever mere end 6,2 milliarder mennesker i verden. Af dem er 2,2 milliarder børn under 18 år. 1,9 milliarder af børnene bor i udviklingslande, og én milliard lever i fattigdom. Det er halvdelen af alle verdens børn.

- Magnetisk legetøj kan være livsfarligt for børn?

- Børns risiko for at udvikle allergier mindskes med 36 procent, hvis moderen spiser økologiske mælkeprodukter under graviditet og amning, viser forskning.

- Børn, der sover mindre end ni timer i døgnet, har tre gange så stor risiko for at udvikle fedme end andre børn.

- at to glas sodavand eller saftevand indeholder en hel dagsration af sukker for et børnehavebarn?

 

 


Søger du flere
artikler om børn?


 

Sponsorer

Rene ord for pengene
Digitalt bureau i Aarhus
Søgemaskineoptimering Aarhus
App Store Optimering (ASO)

 

”Sommeropdragelse” nr. 6 – Kniv og gaffel

Lære at spise med kniv og gaffel (tre-fire år)

Motorisk er et børnehavebarn i stand til så småt at begynde at tage de pænere bordmanerer til sig.
Men det er jo ikke sikkert, lysten er der, påpeger sundhedsplejerske Inger Marie Larsen.
Skab nogle hyggelige rammer: Et veldækket bord. Måske en lille vase med blomster fra haven og STØT dit barn i at bruge kniven, gaflen og servietten, lyder hendes bedste råd.
Vær selv et godt eksempel. Nogle børn nyder at efterligne far og mor. Men forvent ikke mirakler. Kniven ender sikkert i den forkerte hånd. Mange gange, pointerer hun.

Øvelse gør mester og hvis du lader dit barn deltage i madlavningen, stimulerer det nysgerrigheden og interessen for gode spiseoplevelser. De helt små kan f.eks. klippe friske krydderurter i et glas…, foreslår Inger Marie Larsen.

Hun tror ikke en tøddel på gamle dages strenge borddisciplin, hvor børnene måtte sidde med en tynd bog klemt ind under hver arm – og nogen gange en bog på hovedet – for at fremelske en værdig kropsholdning.
Men hvis et halvstort barn synes, det er sjovt, kan I jo LEGE gamle dage - alle sammen.

 

Milepæle ved middagsbordet:

 

5-6 mdr: Barnet begynder at drikke af kop

1-1 ½ år: Interesseret i at bruge ske

2-3 år: Spiser med gaffel (spilder stadig)
16 January 2014