Vidste du at...

- Astma er den hyppigste kroniske sygdom hos børn.


- 128.000 børn kommer på skadestuen hvert år - mange efter hjemmeulykker.


- Ny undersøgelse viser, at hver tiende 3-årige er overvægtig.


- Tre ud af fire danskere mener, at tilsat farve i mad er overflødigt.


- Flere og flere helt almindelige børn spiser så meget smertestillende medicin, at de må have hjælp til at stoppe deres forbrug.

- Hvert tredje danske barn får hvidt brød til morgenmad, viser en ny undersøgelse.

- Der lever mere end 6,2 milliarder mennesker i verden. Af dem er 2,2 milliarder børn under 18 år. 1,9 milliarder af børnene bor i udviklingslande, og én milliard lever i fattigdom. Det er halvdelen af alle verdens børn.

- Magnetisk legetøj kan være livsfarligt for børn?

- Børns risiko for at udvikle allergier mindskes med 36 procent, hvis moderen spiser økologiske mælkeprodukter under graviditet og amning, viser forskning.

- Børn, der sover mindre end ni timer i døgnet, har tre gange så stor risiko for at udvikle fedme end andre børn.

- at to glas sodavand eller saftevand indeholder en hel dagsration af sukker for et børnehavebarn?

 

 


Søger du flere
artikler om børn?


 

Fortællegruppen Børneliv

Kære forældre og andre fortællere.
Hvor kan jeg anbefale jer fortællegruppen Børneliv.
Kærlig hilsen
Jørn Martin Steenhold.

 

Her får du lidt om dem:

Fortællegruppen Børneliv har sin baggrund i fortælleren Jens Peter Madsens arbejde med barndomserindringer.

Jens Peter Madsen er tidligere lektor i dansk og drama på Pædagoguddannelsen i Odense, University College Lillebælt, og har gennem en årrække brugt sine egne barndomserindringer og fortælling i undervisning af kommende og nuværende pædagoger.
Det har vist sig meget effektivt at bruge egne barndomserindringer til at hjælpe andre i gang med at huske deres barndom.

i efteråret 1997 blev et udvalg af Jens Peter Madsens til gruppens første forestilling Børneliv - en erindringscollage. Musikeren og komponisten Erling Hjernø står for den musikalske side af gruppens produktioner. Musikken skaber de stemninger og rum om fortællingerne som løfter tilhørerne ind i deres egne barndomserindringer.

De nye forestillinger Fortællinger om en dreng med en livlig fantasi Og der var steder hvor tiden forsvandt fortsætter i samme spor, men i en lettere og mere underholdende tone.
Forestillingerne henvender sig til forældre, lærere, pædagoger, dagplejemødre, sygeplejersker, socialrådgivere, psykologer og andre voksne, som omgås børn i deres dagligdag, og som er optaget af at forstå og respektere børns liv og følelser.
Forestillingerne kan stå alene som et underholdende indslag, men kan også bruges som igangsætter i forbindelse med møder, kurser og konferencer om børns liv og vilkår.

 

Jens Peter Madsen
Historiefortæller og tidligere lektor ved Pædagoguddannelsen i Odense, CVU Lillebælt. Tilbyder foredrag og undervisning om fortællekunst og livsfortælling, samt om brugen af fortælling i undervisning, pædagogik, omsorg og socialt arbejde. www.jenspetermadsen.dk

Erling Hjernø
Musiker og komponist. Har de sidste 25 år optrådt overalt i landet med teater og musik (Svalegangen i Århus, Odense Teater, La Balance i Kbh. m.fl.) Komponist til et stort antal teater og musikforestillinger og senest til fest-aften ved DGI Landsstævne 2006 i Haderslev. www.erlinghjernoe.dkNederst på formularen
19 December 2014