Vidste du at...

- Astma er den hyppigste kroniske sygdom hos børn.


- 128.000 børn kommer på skadestuen hvert år - mange efter hjemmeulykker.


- Ny undersøgelse viser, at hver tiende 3-årige er overvægtig.


- Tre ud af fire danskere mener, at tilsat farve i mad er overflødigt.


- Flere og flere helt almindelige børn spiser så meget smertestillende medicin, at de må have hjælp til at stoppe deres forbrug.

- Hvert tredje danske barn får hvidt brød til morgenmad, viser en ny undersøgelse.

- Der lever mere end 6,2 milliarder mennesker i verden. Af dem er 2,2 milliarder børn under 18 år. 1,9 milliarder af børnene bor i udviklingslande, og én milliard lever i fattigdom. Det er halvdelen af alle verdens børn.

- Magnetisk legetøj kan være livsfarligt for børn?

- Børns risiko for at udvikle allergier mindskes med 36 procent, hvis moderen spiser økologiske mælkeprodukter under graviditet og amning, viser forskning.

- Børn, der sover mindre end ni timer i døgnet, har tre gange så stor risiko for at udvikle fedme end andre børn.

- at to glas sodavand eller saftevand indeholder en hel dagsration af sukker for et børnehavebarn?

 

 


Søger du flere
artikler om børn?


 

At balancere

Den mest almindelige leg blandt børn med balance er at stå på et smalt underlag, en stolpe, en planke eller en bom og så finde ud af, hvem der kan holde balancen længst og ikke falde ned.
Konkurrenceelementet er altid til stede, når flere børn leger balancelege.
En anden lige så anvendt balance leg er at stå overfor hinanden på en bom og prøve på at bringe den anden i ubalance, så vedkommende falder ned. I denne leg vedtager deltagerne, hvordan og hvor meget de må skubbe eller puffe til hinanden.

En mere avanceret balance leg er, når deltagerne, samtidig med at de skal holde balancen, skal synge et vers fra en sang, sige en remse eller udføre krævende bevægelser.

 

Balance leg bliver meget nemt til konkurrence leg, fordi det er fysisk krævende at kunne holde balancen i lang tid – og fordi disse lege kan være meget morsomme. Det gælder især, når legen foregår med vand eller mudder som underlag.

 

Balancelege kan også være udfordrende eller direkte farlige, især hvor der er mulighed for at tage chancer i forhold til at holde balancen i længere tid over en længere distance, når der er stor afstand til faldunderlaget – og der er langt ned.

Det er vigtigt, at børn gennem balance lege får mulighed for at afprøve sig selv og prøve kræfter med mod, koncentration og udholdenhed.

21 October 2010