FRI til familielykken - 4

Af journalist Karin Svennevig Hyldig
- som her giver gode råd i 10 små artikler

Går det godt med at geare ned og tanke op derhjemme?
Her får du de ultimative tips til, hvordan I bliver en SLOW FAMILY…

Her kommer mutter og sparer en tusse
Jo mere dovne I er med rengøringen, des bedre timeløn kan I beregne jer, hvis vi forudsætter, at ’hvad der er sparet et tjent’…

I dag er det nemlig kun pensionister, der kan få tilskud til hjemmeservice. Så rengørings- og havehjælp er blevet en pebret affære til over 200 i timen eller omkring 4.500 kroner om måneden for et rent hjem i størrelsesordenen 130-160 kvm.

En forsonende tanke, hvis I (ærligt og oprigtigt talt) kun spenderer et par timer om ugen med kost og spand. For der går I faktisk og sparer omkring 500 kr. i timen PLUS besværet med at være arbejdsgiver:

- Mange tror, rengøring bare er rengøring, siger Dorthe Kristiansen, leder af Top Rengøring i Vejle. - Men folks ønsker er meget individuelle. Så du skal – på en pæn måde – fortælle rengøringshjælpen, hvad du vil have gjort hvornår, hvad du er tilfreds med og ikke tilfreds med. På fire timer ser man ikke automatisk, hvad der trænger – og slet ikke hvad du tænker, siger Dorthe Kristiansen, der har gjort rent for private i årtier, men i dag kun betjener kunder i erhvervslivet.

- Til gengæld er professionelle rengøringsfolk vant til lidt af hvert. De stryger både skjorter og rydder op, hvis det er det, du vil have, forsikrer hun.

TIP:
Den billigste hjælp på markedet er og bliver nok vinduespudseren, der typisk tager nogle få hundrede kroner om måneden for at holde ruderne blanke. Oven i købet én af de opgaver, man skal være MEGET tålmodig for at løse i hyggeligt selskab med sine små poder…