Vidste du at...

- Astma er den hyppigste kroniske sygdom hos børn.


- 128.000 børn kommer på skadestuen hvert år - mange efter hjemmeulykker.


- Ny undersøgelse viser, at hver tiende 3-årige er overvægtig.


- Tre ud af fire danskere mener, at tilsat farve i mad er overflødigt.


- Flere og flere helt almindelige børn spiser så meget smertestillende medicin, at de må have hjælp til at stoppe deres forbrug.

- Hvert tredje danske barn får hvidt brød til morgenmad, viser en ny undersøgelse.

- Der lever mere end 6,2 milliarder mennesker i verden. Af dem er 2,2 milliarder børn under 18 år. 1,9 milliarder af børnene bor i udviklingslande, og én milliard lever i fattigdom. Det er halvdelen af alle verdens børn.

- Magnetisk legetøj kan være livsfarligt for børn?

- Et mini køleskab er en smart og praktisk måde at nedkøle barnets juice, saft, mælk og lignende?

- Børns risiko for at udvikle allergier mindskes med 36 procent, hvis moderen spiser økologiske mælkeprodukter under graviditet og amning, viser forskning.

- Børn, der sover mindre end ni timer i døgnet, har tre gange så stor risiko for at udvikle fedme end andre børn.

- at to glas sodavand eller saftevand indeholder en hel dagsration af sukker for et børnehavebarn?

 

 


Søger du flere
artikler om børn?


 

Fremtidsmagerne - Inspiration til nutiden fra 2030

Rolf Jensen er fremtidsforsker og har skrevet en ny bog om fremtiden -Fremtidsmagerne. Det er en bog, der henvender sig til virksomheder, organisationer og alle med interesse i at finde ud af, hvad fremtiden byder på.
Dream Company formidler at drøm og virksomhed er to sider af samme sag. Den følelsesmæssige side bliver mere og mere vigtig at inddrage i erhvervs- og arbejdslivet. Det er selvfølgelig ikke muligt at spå, men vi kan lære at se på de tendenser, der findes rundt om os, og ud fra dem få et billede af, hvordan vores verden kommer til at se ud om f.eks. 25 år.

Rolf Jensen viser i Fremtidsmagerne, hvordan det gøres. Han viser, hvordan virksomhedsledere, konsulenter og medarbejdere kan fremskrive tendenser i nutiden og selv blive trendspottere og fremtidsforskere. Han ser på, hvordan fremtidens kunder ser ud, og hvilken service de skal have, hvordan vi får en mere immateriel økonomi, hvordan fremtidens medarbejdere skal ledes og meget mere. Værktøjerne gennemgås i bogen, og de flankeres af tidsrejser, der som tænkte eksempler illustrerer ideen bag værktøjerne. Det er en spændende og inspirerende bog, med skarpe pointer og visionære ideer.
Bogens tidsrejser er lærerige, og de giver læseren mulighed for at tænke med og skabe fremtidsvisionerne for sin egen virksomhed eller organisation. Rolf Jensens vision er, at vi alle bliver fremtidsmagere, at vi alle bliver i stand til at afkode nutiden og se de tendenser, der tegner billedet af fremtiden.

Rolf Jensen og Jørn Martin Steenhold (som begge har en fælles fortid ved Instituttet for Fremtidsforskning – Rolf som administrerende direktør og Jørn Martin som forskningschef) har samarbejdet i adskillige år på flere planer – især om dette - at omsætte drømme til virkelighed i en praksisform, som lader legen og skabende virksomhed være drivkraften.

Pædagoger og lærere bør i høj grad være fremtidsmagere, da de samarbejder med fremtidens børn og unge.
I nærmeste fremtid kan du finde flere artikler på denne web under ”04 Bøger og Artikler” – som omhandler de pædagogiske sider af de muligheder, som Rolf Jensen skitserer i sin fremragende bog om Fremtidsmagerne.

www.dreamcompany.dk
13 August 2010