Vidste du at...

- Astma er den hyppigste kroniske sygdom hos børn.


- 128.000 børn kommer på skadestuen hvert år - mange efter hjemmeulykker.


- Ny undersøgelse viser, at hver tiende 3-årige er overvægtig.


- Tre ud af fire danskere mener, at tilsat farve i mad er overflødigt.


- Flere og flere helt almindelige børn spiser så meget smertestillende medicin, at de må have hjælp til at stoppe deres forbrug.

- Hvert tredje danske barn får hvidt brød til morgenmad, viser en ny undersøgelse.

- Der lever mere end 6,2 milliarder mennesker i verden. Af dem er 2,2 milliarder børn under 18 år. 1,9 milliarder af børnene bor i udviklingslande, og én milliard lever i fattigdom. Det er halvdelen af alle verdens børn.

- Magnetisk legetøj kan være livsfarligt for børn?

- Et mini køleskab er en smart og praktisk måde at nedkøle barnets juice, saft, mælk og lignende?

- Børns risiko for at udvikle allergier mindskes med 36 procent, hvis moderen spiser økologiske mælkeprodukter under graviditet og amning, viser forskning.

- Børn, der sover mindre end ni timer i døgnet, har tre gange så stor risiko for at udvikle fedme end andre børn.

- at to glas sodavand eller saftevand indeholder en hel dagsration af sukker for et børnehavebarn?

 

 


Søger du flere
artikler om børn?


 

Omsorg for barnet starter med omsorg for moderen - og hendes bryster

En ny undersøgelse viser, at hver tredje nybagt mor er i tvivl om amning og ernæring af barnet. Som det er i dag, skal den barslende selv opsøge hjælp, når problemerne opstår. Og tilbuddene er meget forskellige fra sted til sted. Det er en jungle og slet ikke godt nok, fastslår Forældre og Fødsel.

Der er gode erfaringer med ammeambulatorier og dette tilbud skal etableres i tilknytning til alle barselsafsnit landet over. Desuden er det vigtigt, at regionerne tilføres de nødvendige midler, så ammekonsulenterne på ambulatorierne kan arbejde opsøgende. Fx ringe hjem til den nybagte familie og høre, hvordan det går med amningen. Er mælken løbet til? Hvordan tager barnet fat?

Når amningen skal i gang, er ro og tryghed afgørende. Man må ikke være nødt til at google i timevis for derefter at blive mødt af en telefonsvarer for at få opklaret et ammespørgsmål. Også forældre med færre ressourcer eller som har haft en anstrengende fødsel skal kunne give deres barn den bedste start. Så omsorg for barnet starter med omsorg for moderen – og hendes bryster.

Foreningen Forældre og Fødsel tilbyder gratis og anonym ammerådgivning på tlf. eller i hjemmesidens brevkasse. Dette tilbud er tænkt som et supplement til et velfungerende sundhedstilbud. www.fogf.dk/ammeraadgivningen22 April 2014