Vidste du at...

- Astma er den hyppigste kroniske sygdom hos børn.


- 128.000 børn kommer på skadestuen hvert år - mange efter hjemmeulykker.


- Ny undersøgelse viser, at hver tiende 3-årige er overvægtig.


- Tre ud af fire danskere mener, at tilsat farve i mad er overflødigt.


- Flere og flere helt almindelige børn spiser så meget smertestillende medicin, at de må have hjælp til at stoppe deres forbrug.

- Hvert tredje danske barn får hvidt brød til morgenmad, viser en ny undersøgelse.

- Der lever mere end 6,2 milliarder mennesker i verden. Af dem er 2,2 milliarder børn under 18 år. 1,9 milliarder af børnene bor i udviklingslande, og én milliard lever i fattigdom. Det er halvdelen af alle verdens børn.

- Magnetisk legetøj kan være livsfarligt for børn?

- Et mini køleskab er en smart og praktisk måde at nedkøle barnets juice, saft, mælk og lignende?

- Børns risiko for at udvikle allergier mindskes med 36 procent, hvis moderen spiser økologiske mælkeprodukter under graviditet og amning, viser forskning.

- Børn, der sover mindre end ni timer i døgnet, har tre gange så stor risiko for at udvikle fedme end andre børn.

- at to glas sodavand eller saftevand indeholder en hel dagsration af sukker for et børnehavebarn?

 

 


Søger du flere
artikler om børn?


 

EU vil forbedre barselsreglerne

EU vil forbedre barselsreglerne

Under Europa-Parlamentets samling i dag, stemmes der om den såkaldte Estrela-betænkning. Den handler blandt andet om at styrke retten til barsel – et forslag JuniBevægelsen støtter.

Hvis forslaget går igennem, vil det betyde ret til mindst 18 ugers barselsorlov, i stedet for de 14 uger som de europæiske regler indtil videre har krævet.

Det tegner til, at der vil blive enighed om at styrke retten til barselsorlov – og det kan man jo dårligt være imod. Forholdene for både gravide og forældre trænger i den grad til at blive forbedret over hele EU, og det her er et skridt på vejen. Jeg støtte derfor forslaget, siger JuniBevægelsens medlem af Europa-Parlamentet, Hanne Dahl.

Forslaget vil overordnet set stramme op på reglerne og giver bedre vilkår både i Danmark og i resten af EU. Samtidigt er der tale om minimumsregler, således at landene godt må have endnu bedre regler, hvis de vil.

Hanne Dahl stemmer både for at indføre seks ugers obligatorisk barsel samt krav om fuld løn i de seks uger – og endeligt, at der også indføres obligatorisk barsel for mænd.

Når man kræver seks ugers obligatorisk barsel, synes jeg også, det er logisk, at man kræver fuld løn under orloven. Man kan ikke tvinge folk til at gå ned i løn i seks uger.

Jeg vil dog også sige, at jeg synes, det er lidt interessant, at man kan være enige om at ændre reglerne for resten af EU, men stadigt ikke giver mulighed for barselsorlov til os i Parlamentet.3 May 2012