Vidste du at...

- Astma er den hyppigste kroniske sygdom hos børn.


- 128.000 børn kommer på skadestuen hvert år - mange efter hjemmeulykker.


- Ny undersøgelse viser, at hver tiende 3-årige er overvægtig.


- Tre ud af fire danskere mener, at tilsat farve i mad er overflødigt.


- Flere og flere helt almindelige børn spiser så meget smertestillende medicin, at de må have hjælp til at stoppe deres forbrug.

- Hvert tredje danske barn får hvidt brød til morgenmad, viser en ny undersøgelse.

- Der lever mere end 6,2 milliarder mennesker i verden. Af dem er 2,2 milliarder børn under 18 år. 1,9 milliarder af børnene bor i udviklingslande, og én milliard lever i fattigdom. Det er halvdelen af alle verdens børn.

- Magnetisk legetøj kan være livsfarligt for børn?

- Et mini køleskab er en smart og praktisk måde at nedkøle barnets juice, saft, mælk og lignende?

- Børns risiko for at udvikle allergier mindskes med 36 procent, hvis moderen spiser økologiske mælkeprodukter under graviditet og amning, viser forskning.

- Børn, der sover mindre end ni timer i døgnet, har tre gange så stor risiko for at udvikle fedme end andre børn.

- at to glas sodavand eller saftevand indeholder en hel dagsration af sukker for et børnehavebarn?

 

 


Søger du flere
artikler om børn?


 

Hjælp bierne – der bliver færre af dem

Antallet af bier i Danmark falder drastisk. Det har store konsekvenser for naturen og for vores sundhed. innocent lancerer en kampagne, hvor de for hver solgte smoothie donerer bier til undervisningsprojekter hos biavlere, så børnehaver og skoler lærer mere om biernes vigtige rolle i naturen. Ved et arrangement i København inviterer innocent desuden til at plante en blomst og give byens bier nogle bedre forudsætninger for at bestøve.

København, 12. april 2013 – Forestil dig en verden uden grønne æbler, røde tomater, gule gulerødder eller uden spraglede, strålende forårsblomster. Trist, ikke? Sådan vil der i yderste konsekvens se ud uden bier.
Faktum er, at antallet af bier falder drastisk, og det har store konsekvenser for vores økosystem. Bierne er nogle af de vigtigste arter for at opretholde balance i naturen. Hvis der ikke er bier, kommer der ikke frø, bær og frugter, og der vil ikke være så mange nye planter, som spirer. Og så er der gevinsten for samfundet:

”Værdien af biernes bestøvning bare for Danmark er 1 milliard kroner. Og så er der alt det, man ikke kan måle eller sætte kroner og ører på: Værdien i de grønne landskaber, frugttræerne og de vilde planter,” forklarer Per Kryger, Seniorforsker ved Aarhus Universitet.

innocent producerer smoothies og juice baseret på friske, rene råvarer. Derfor er det naturligt for innocent at hjælpe bierne, for uden bier er der ingen frugt og derfor heller ingen smoothies. Derfor lancerer de kampagnen ”Hjælp bierne”, der bi-drager med at opretholde bipopulationen. For hver solgt smoothie donerer innocent en bi. Bierne sættes ud som kolonier hos udvalgte biavlere i Danmark, hvor børnehaver og skoleklasser lærer mere om naturen. Vi skal have flere bier, og det er vigtigt, at vi lærer generationerne efter os at passe på naturen.

Som et led i indsatsen inviterer innocent til et arrangement ved Dronning Louises bro/Søtorvet søndag den 28. april kl. 13.00-15.00. Her kan du plante en blomst og derefter tage den med hjem til altankassen. Med denne dag vil innocent give byens bier nogle lidt bedre forudsætninger for at bestøve og samtidig få fortalt en masse mennesker om vigtigheden af bierne.12 April 2014