Vidste du at...

- Astma er den hyppigste kroniske sygdom hos børn.


- 128.000 børn kommer på skadestuen hvert år - mange efter hjemmeulykker.


- Ny undersøgelse viser, at hver tiende 3-årige er overvægtig.


- Tre ud af fire danskere mener, at tilsat farve i mad er overflødigt.


- Flere og flere helt almindelige børn spiser så meget smertestillende medicin, at de må have hjælp til at stoppe deres forbrug.

- Hvert tredje danske barn får hvidt brød til morgenmad, viser en ny undersøgelse.

- Der lever mere end 6,2 milliarder mennesker i verden. Af dem er 2,2 milliarder børn under 18 år. 1,9 milliarder af børnene bor i udviklingslande, og én milliard lever i fattigdom. Det er halvdelen af alle verdens børn.

- Magnetisk legetøj kan være livsfarligt for børn?

- Et mini køleskab er en smart og praktisk måde at nedkøle barnets juice, saft, mælk og lignende?

- Børns risiko for at udvikle allergier mindskes med 36 procent, hvis moderen spiser økologiske mælkeprodukter under graviditet og amning, viser forskning.

- Børn, der sover mindre end ni timer i døgnet, har tre gange så stor risiko for at udvikle fedme end andre børn.

- at to glas sodavand eller saftevand indeholder en hel dagsration af sukker for et børnehavebarn?

 

 


Søger du flere
artikler om børn?


 

Hop op og fald ned

af Andreas Bræstrup Kirstein og Jens Mogensen

Lyt, hop, dans og vær glad!

Det må være budskabet med Andreas Bræstrup Kirstein og Jens Mogensen bog-cd.?Musikken er uhøjtidelig og stiller ingen krav. Børn skal lege og være glade og danse, mens de hører fed musik. Heldigvis - for de voksne - er musikken og teksterne super skønne ørehængere, der gør det endnu sjovere, når børnene nu alligevel danser rundt inde i stuen.

En bog-cd fuld af god musik og sjove illustrationer, der sprudler af glæde, højt humør og god energi. Sjov og ballade skal der til, og det får man her i rigelige mængder.

Andreas Bræstrup Kirstein og Jens Mogensen giver med denne plade deres bud på, hvad børnemusik anno 2009 også kan være. Udgangspunktet har fra starten været, at lave en plade, som de voksne også vil kunne holde ud at høre på. Om de er lykkedes med det, kan kun lytteren vurdere.

Hop op og fald ned er iørefaldende kærlighed til musikken og kroppen. ?Hygge, bevægelse, sang og dans er i højsædet når sangene fyger af sted:

-Poul, nu kommer far, Pia Linda?- Solen skinner? - Hvem er du?? - Luftguitar? - Hvilket dyr er du??- Hip hip og så hurra?- Børnehaven?- Ud ad døren?- Stopdans?- Op på hesten igen?

Sangene lægger op til såvel den individuelle lytning som til gruppeorienterede sanglege. Musikken kan få de små ud på gulvet, ned i stolen og lytte efter - eller ind i en større flok, der sætter huset eller institutionen på den anden ende.

Politikens Børnebøger

Boghallen.dk

28 February 2012