Vidste du at...

- Astma er den hyppigste kroniske sygdom hos børn.


- 128.000 børn kommer på skadestuen hvert år - mange efter hjemmeulykker.


- Ny undersøgelse viser, at hver tiende 3-årige er overvægtig.


- Tre ud af fire danskere mener, at tilsat farve i mad er overflødigt.


- Flere og flere helt almindelige børn spiser så meget smertestillende medicin, at de må have hjælp til at stoppe deres forbrug.

- Hvert tredje danske barn får hvidt brød til morgenmad, viser en ny undersøgelse.

- Der lever mere end 6,2 milliarder mennesker i verden. Af dem er 2,2 milliarder børn under 18 år. 1,9 milliarder af børnene bor i udviklingslande, og én milliard lever i fattigdom. Det er halvdelen af alle verdens børn.

- Magnetisk legetøj kan være livsfarligt for børn?

- Et mini køleskab er en smart og praktisk måde at nedkøle barnets juice, saft, mælk og lignende?

- Børns risiko for at udvikle allergier mindskes med 36 procent, hvis moderen spiser økologiske mælkeprodukter under graviditet og amning, viser forskning.

- Børn, der sover mindre end ni timer i døgnet, har tre gange så stor risiko for at udvikle fedme end andre børn.

- at to glas sodavand eller saftevand indeholder en hel dagsration af sukker for et børnehavebarn?

 

 


Søger du flere
artikler om børn?


 

Unge familier parate til innovative betalingsformer

Danskerne siger ja tak til betaling med mobilen, når de handler. Ifølge en undersøgelse, som YouGov har lavet på vegne af Mastercard, hilser særligt unge familier nye og mere innovative betalingsformer velkomne.

København d. 5. februar 2013 – Hvem henter børnene? Hvem handler ind? Danske familier har nok at se til i en travl hverdag, hvor mange ender skal gå op. Måske er det derfor, at unge familier gerne vil undlade at fiske pungen op af lommen, når de handler, og i stedet bare bruge mobiletelefonen til at betale med. Det viser en ny undersøgelse fra MasterCard nemlig.

Hele 41 procent af unge familier ville gerne slippe for besværet med en fysisk pung, og i stedet betale via såkaldt kontaktløs betaling, fx på mobiltelefonen. 14 procent af de unge familier ville i første omgang anvende mobiltelefonen ved mindre indkøb. Undersøgelsen tyder på, at nye betalingsformer har vakt danskernes interesse, specielt i den yngre generation. I aldersgruppen 18-34 år ville 31 procent helt sikkert benytte sig af kontaktløse betalinger, hvis det blev udbredt på det danske marked.

Arne Rasmussen, som er landeansvarlig for MasterCard Danmark, forstår godt, at de unge danskere har en positiv indstilling til innovative betalingsformer:”Elektroniske betalinger er sikre, hurtige og nemme og gør vores hverdag meget lettere – og det passer godt til et travlt familieliv. Det er positivt at se, at nye generationer er trygge ved og åbne over for nye betalingsformer, som kan spare både forbrugeren, samfundet og danske forretninger store summer penge,” siger Arne Rasmussen

For at imødekomme forbrugernes ønske om smartere betalinger, lancerede MasterCard i 2012 den digitale pung MasterCard®PayPass™ Wallet Services, der gør det muligt for forbrugere at betale sikkert med et enkelt klik på sin computer, tablet eller smartphone.

Udvalgte resultater fra undersøgelsen:

· 41 pct. af unge familier ville foretrække kontaktløs betaling.

· 31 pct. i aldersgruppen 18-34 år ville foretrække kontaktløs betaling.

Midtjyderne ser mest frem til kontaktløs betaling – hele 30 pct. af midtjyderne ville bruge kontaktløs betaling, hvis det var muligt.

8 February 2014