Vidste du at...

- Astma er den hyppigste kroniske sygdom hos børn.


- 128.000 børn kommer på skadestuen hvert år - mange efter hjemmeulykker.


- Ny undersøgelse viser, at hver tiende 3-årige er overvægtig.


- Tre ud af fire danskere mener, at tilsat farve i mad er overflødigt.


- Flere og flere helt almindelige børn spiser så meget smertestillende medicin, at de må have hjælp til at stoppe deres forbrug.

- Hvert tredje danske barn får hvidt brød til morgenmad, viser en ny undersøgelse.

- Der lever mere end 6,2 milliarder mennesker i verden. Af dem er 2,2 milliarder børn under 18 år. 1,9 milliarder af børnene bor i udviklingslande, og én milliard lever i fattigdom. Det er halvdelen af alle verdens børn.

- Magnetisk legetøj kan være livsfarligt for børn?

- Et mini køleskab er en smart og praktisk måde at nedkøle barnets juice, saft, mælk og lignende?

- Børns risiko for at udvikle allergier mindskes med 36 procent, hvis moderen spiser økologiske mælkeprodukter under graviditet og amning, viser forskning.

- Børn, der sover mindre end ni timer i døgnet, har tre gange så stor risiko for at udvikle fedme end andre børn.

- at to glas sodavand eller saftevand indeholder en hel dagsration af sukker for et børnehavebarn?

 

 


Søger du flere
artikler om børn?


 

5 økonomiske overvejelser alle kommende forældre bør gøre sig

Af Jeanette Broe fra Mikonomi.dk

Hvad vil familieforøgelsen betyde for vores budget?

Når to bliver til tre, vil jeres økonomi uden tvivl ændres, da der pludseligt er endnu individ der blandt andet skal have seng, tøj og mad. Allerede inden fødslen bør I derfor danne jer et overblik over jeres budget, i form af eksisterende indtægter og udgifter. På denne måde kan I lettere gennemskue, hvad I har at gøre godt med hver måned.

 

På baggrund heraf kan I vurdere, hvor der potentielt kan spares nogle penge, og hvor meget I har mulighed for at sætte ind på en opsparing. Derefter er det en god ide at regne ud, hvor meget I forventer at bruge på den lille, samt hvilke ekstra månedlige udgifter I kan forvente efter fødslen.

 

Især når det kommer til udgiften til babyudstyr, er det en god ide, at I sammen får afstemt jeres forventninger om, hvilke ting I skal bruge, og hvor mange penge I vil afsætte til det. I kan med fordel stille et skema op med forventede udgifter, og justere dem løbende som I får erhvervet jer de forskellige typer babyudstyr, så I har styr på, hvor mange penge I faktisk har brugt.

Hvor meget babyudstyr er nødvendigt?

Når det kommer til babyudstyr, er der stor forskel på, hvor meget folk køber, og hvilke ting de mener er nødvendige. Flere undersøgelser viser, at førstegangsforældre i gennemsnit bruger omkring 14.000 kr. i perioden op til og lige efter fødslen.

 

Mange bliver, med andre ord, grebet lidt af stemningen, og hvis ikke I vil bruge hele opsparingen på babyudstyr bør I overveje jeres behov grundigt, inden I tager i BabySam. For at få en ide om, hvilke ting der er absolut nødvendige og hvilke I måske kan undvære i første omgang, kan I tage en snak med de af jeres venner der allerede har fået børn.

 

Når I har lavet jeres egen liste over de ting I skal bruge til den lille, kan I med fordel undersøge produkter og priser på nettet, så I er sikre på at få det rette produkt til den rigtige pris. Hvis der er ting I vil overveje at købe brugt, er der mange penge at spare, og de penge I sparer på én ting kan I bruge på noget andet eller sætte ind på opsparingen til større udgifter senere hen.

Hvad får jeg udbetalt mens jeg er på barsel?

Når du går på barsel, er der stor forskel på, hvor mange penge du kan få udbetalt afhængigt af om du er studerende, ledig, selvstændig eller lønmodtager. Som ledig kan du få barselsdagpenge eller kontanthjælp, alt efter hvad du er berettiget til. I barselsperioden skal du ikke være i hverken aktivering eller på anden vis til rådighed for arbejdsmarkedet.

 

Hvis du, som lønmodtager, har arbejdet minimum 13 uger inden din barsel kan du få barselsdagpenge og hvis du er medlem af en fagforening eller A-kasse kan du i nogle tilfælde få barsel med løn.

 

Som studerende, på en SU-berettiget uddannelse, kan moderen få op til 12 ekstra SU-klip og faderen op til 6 klip. Hvis du har fast arbejde ved siden af dit studie, kan du desuden få barselsdagpenge, såfremt du lever op til kravene.

Hvilke forsikringer får jeg brug for?

Da I med garanti vil gøre alt hvad I kan for at passe på den lille, er det vigtigt at I også overvejer om og hvordan jeres behov for forsikringer ændres efter familieforøgelsen. Hvis I på nogen måde er i tvivl om hvordan I er dækket, kan I med fordel kontakte jeres forsikringsselskab.

 

Hvis ikke I allerede har en, bør I overveje at tegne en livsforsikring til jer begge, så I sikrer jeres barn i tilfælde af at I ikke længere er her. Ligeledes kan I overveje en særskilt børneforsikring, der sikrer økonomisk hjælp såfremt jeres barn kommer til skade eller bliver alvorligt syg.

 

Hvis I beslutter jer for at tegne nye forsikringer, er det altid en god ide at indhente flere forsikringstilbud, inden I beslutter jer. Der er mange penge at spare ved at vælge det billigste forsikringsselskab, og dækningerne varierer ikke meget. 

Hvordan kan jeg spare penge selvom vi bliver en ekstra i familien?

Som nævnt tidligere, er andre forældre en rigtig god ressource til at få både hjælp og inspiration til jeres nye liv som forældre. Det er ligeledes tilfældet, når det kommer til gode sparetips, der kan give lidt mere luft i budgettet. Vi har samlet vores 3 bedste sparetips her:

  1. Undgå impulskøb
    Som nybagte forældre er der mange fristelser, idet mange babyting er både nuttede og billige. De mange små beløb kan dog hurtigt løbe op, og I bør derfor undgå impulskøb - også selvom det er til jeres baby.
  2. Sælg det brugte
    Børn vokser hurtigt ud af deres tøj, hvorfor meget af det sjældent er særlig brugt. Ligeså bliver legetøj hurtigt upopulært og ligger uberørt i en kasse et sted på børneværelset. Derfor kan I med fordel sælge de brugte ting, og dermed på finansieret nye ting til den lille uden at vælte budgettet.
  3. Lav din egen babymad
    Når dit barn begynder at indtage fast føde, kan du overveje at lave babymaden selv i stedet for at købe forskellige typer grød på glas. Ikke nok med at det er meget billigere i længden, så ved du også nøjagtigt hvad dit barn spiser og undgår diverse tilsætningsstoffer.
21 September 2016