Vidste du at...

- Astma er den hyppigste kroniske sygdom hos børn.


- 128.000 børn kommer på skadestuen hvert år - mange efter hjemmeulykker.


- Ny undersøgelse viser, at hver tiende 3-årige er overvægtig.


- Tre ud af fire danskere mener, at tilsat farve i mad er overflødigt.


- Flere og flere helt almindelige børn spiser så meget smertestillende medicin, at de må have hjælp til at stoppe deres forbrug.

- Hvert tredje danske barn får hvidt brød til morgenmad, viser en ny undersøgelse.

- Der lever mere end 6,2 milliarder mennesker i verden. Af dem er 2,2 milliarder børn under 18 år. 1,9 milliarder af børnene bor i udviklingslande, og én milliard lever i fattigdom. Det er halvdelen af alle verdens børn.

- Magnetisk legetøj kan være livsfarligt for børn?

- Et mini køleskab er en smart og praktisk måde at nedkøle barnets juice, saft, mælk og lignende?

- Børns risiko for at udvikle allergier mindskes med 36 procent, hvis moderen spiser økologiske mælkeprodukter under graviditet og amning, viser forskning.

- Børn, der sover mindre end ni timer i døgnet, har tre gange så stor risiko for at udvikle fedme end andre børn.

- at to glas sodavand eller saftevand indeholder en hel dagsration af sukker for et børnehavebarn?

 

 


Søger du flere
artikler om børn?


 

Hot Wheels – fra Mattel

Af Jørn Martin Steenhold

Hot Wheels er drengenes ubetingede legetøj – både på stuegulvet, på vægge og som den klassiske bil i enhver drengelomme.

Børn tager deres ynglingslejetøj med overalt - pigerne har deres Barbie dukke og drengene deres metalstøbte Hot Wheels biler.

Sidste års hit, Hot Wheels Wall Tracks, er fornyet med endnu flere funktioner og skaber en ny dimension i legen med actionfyldte racerbiler. Det eneste man skal gøre er at montere racerbanen på væggen med den medfølgende monteringsstrips. Til forældrenes held skader racerbanen ikke væggen. Så er der fri bane til timelang leg med seje racerbiler, der ved hjælp af en spiralelevator bliver ført op i toppen af racerbanen, så legen kan fortsætte i det uendelige. Og sidegevinsten: Det roder ikke på gulvet.

Der findes både de velkendte, men også nyfortolkede klassikere. Men også et mindre udvalg af nyheder, som drengene nyder at vise frem til kammeraterne.
Det er end ikke engang de små drenge, som legetøjet udfordrer. Også store drenge med hang til at slå rekorder, kan være med.

Hot Wheels legetøjet er særlig aktuelt i forlængelse af de to verdensrekorder i år, som voksne drenge i Team Hot Wheels har slået med deres stunts i Hot Wheels biler i real størrelse.

Første rekord blev slået i april 2012 ved at køre gennem et 18 meter høj Hot Wheels dobbeltloop til X Games Los Angeles. Næste rekord, september 2012, var et utroligt 360 graders spiral hop i luften med 90 km i timen. Begge rekorder kan ses på Hot Wheels YouTube page.

Efter denne inspiration fra den virkelige verden, kan drengene så bare fortætte legen på stuegulvet.

Nu er de nyeste ting fra Hor Wheels ting, som forvandler sig. En Hot Wheels Ballistiks racerbil, kan i et tag bliver forvandlet til en kugle. Ruller drengene kuglen rundt på stuegulvet eller lad den flyve gennem luften, forvandler den sig igen til en sej racerbil, så snart den rammer gulvet.

Selv ældre bedstefædre, må jeg indrømme, bliver facineret at denne forvandling.

Hot Wheels Ballistiks racerbilerne er en ubetinget klassiker blandt drengelegetøjet. Og hvis der skal ekstra fart på feltet er Hot Wheels Ballistiks Double Shot Track sæt sagen. Her er der tale om en såkaldt ”kanon”, der med høj fart skyder Ballistiks kuglerne op gennem luften og ned i gulvet, hvor kuglerne forvandles til racerbiler, der fortsætter den høje fart.

Bilerne kan desuden sprøjtemales – helt uden maling. På magisk vis – naturligvis – med en minilygte skabes magien. Så snart lysstrålerne fra lygten rammer bilens overflade skifter bilen farve. Hvis man skulle fortryde den nye farve skal man blot vente et par minutter, før man kan prøve igen. Hvis frihåndtegning ikke er ens stærkeste side, kan man bruge den medfølgende skabelon til at skabe seje mønster på ynglingsbilen.

Hot Wheels har for længst indskrevet sig som det ubetingede klassiske drengelegetøj, som heldigvis ustandselig fornys. Hvad kan man så ønske sig mere – som dreng – større dreng – og som forældre.
25 January 2014