Vidste du at...

- Astma er den hyppigste kroniske sygdom hos børn.


- 128.000 børn kommer på skadestuen hvert år - mange efter hjemmeulykker.


- Ny undersøgelse viser, at hver tiende 3-årige er overvægtig.


- Tre ud af fire danskere mener, at tilsat farve i mad er overflødigt.


- Flere og flere helt almindelige børn spiser så meget smertestillende medicin, at de må have hjælp til at stoppe deres forbrug.

- Hvert tredje danske barn får hvidt brød til morgenmad, viser en ny undersøgelse.

- Der lever mere end 6,2 milliarder mennesker i verden. Af dem er 2,2 milliarder børn under 18 år. 1,9 milliarder af børnene bor i udviklingslande, og én milliard lever i fattigdom. Det er halvdelen af alle verdens børn.

- Magnetisk legetøj kan være livsfarligt for børn?

- Et mini køleskab er en smart og praktisk måde at nedkøle barnets juice, saft, mælk og lignende?

- Børns risiko for at udvikle allergier mindskes med 36 procent, hvis moderen spiser økologiske mælkeprodukter under graviditet og amning, viser forskning.

- Børn, der sover mindre end ni timer i døgnet, har tre gange så stor risiko for at udvikle fedme end andre børn.

- at to glas sodavand eller saftevand indeholder en hel dagsration af sukker for et børnehavebarn?

 

 


Søger du flere
artikler om børn?


 

Sanglege med din baby styrker udviklingen

Børn elsker musik. Selv babyer lytter gerne fortryllet med, når der flyder toner ud i rummet, og nu udkommer en ny bog plus tilhørende cd med sanglege og musik til de helt små. Og musikken er ikke kun for legens skyld. Alle sanglege i Bim Bam Baby er tilrettelagt, så de styrker barnets motoriske udvikling, for det var hele ideen, da de to musikere bag bogen skrev sangene til deres egen datter.

Da musikerne Luise Føns og Anders Haaber fik en datter for et par år siden, blev hun født to måneder for tidligt. Efter en måned på hospitalet blev de sendt hjem med den opgave at træne motorik med deres lille pige, og de søgte med lys og lygte efter materiale på området, men opdagede, at det enten var forældet eller simpelthen ikke eksisterende. Og så fik de en god ide.

Vi er begge professionelle musikere, så vi tænkte, hvorfor ikke træne motorikken gennem musikken? Hvorfor ikke gøre hverdagens rutiner med barnet sjov på en musikalsk måde? I begyndelsen skrev vi sangene til vores egen datter, men så voksede vores samling af sange, og det samme gjorde vores iver for at give det videre til andre forældre og børn. Vores ønske var at kombinere musik, motorik, sjov og leg i en bog, så det har vi nu gjort, fortæller Luise og Anders om Bim Bam Baby, der udkommer den 24. april på forlaget INDBLIK sammen med en cd, hvor bogens sange er indspillet af Babybandet.

Babybandet optræder landet rundt

Ud over at stå bag Bim Bam Baby-bogen har Luise Føns og Anders Haaber dannet Babybandet, og sammen med to andre musikere drager de fra april ud i hele landet og giver koncerter for babyer og deres forældre.

Vi elsker at spille for de helt små. De er det bedste publikum, og så er vi nok det eneste band i Danmark, der spiller for denne målgruppe. Vores koncerter ligger som regel midt på dagen, så det passer med, at forældre på barsel eller vuggestuer kan komme sammen med børnene og opleve vores sang, musik og leg, siger Luise og Anders.

Hvor og hvornår, Babybandet optræder, kan ses på bandets hjemmeside, www.babybandet.dk.

Luise Føns og Anders Haaber giver gerne interview.

Kontakt på telefon 31 27 10 00 eller via mail til info@babybandet.dk. Se desuden www.babybandet.dk.

Titel: Bim Bam Baby – syng og leg med din baby (med tilhørende cd)
Forfattere/musikere: Luise Føns og Anders Haaber
Vejledende pris: 199 kroner
ISBN: 978-87-92888-78-5
Udgivelsesdato: 24. april 2013

OBS! Bogen må tidligst omtales i ugen op til udgivelsesdatoen den 24. april.
Denne pressemeddelelse samt forsiden af Bim Bam Baby
kan hentes i elektronisk form på www.forlagetindblik.dk under Presserum.14 March 2014