Vidste du at...

- Astma er den hyppigste kroniske sygdom hos børn.


- 128.000 børn kommer på skadestuen hvert år - mange efter hjemmeulykker.


- Ny undersøgelse viser, at hver tiende 3-årige er overvægtig.


- Tre ud af fire danskere mener, at tilsat farve i mad er overflødigt.


- Flere og flere helt almindelige børn spiser så meget smertestillende medicin, at de må have hjælp til at stoppe deres forbrug.

- Hvert tredje danske barn får hvidt brød til morgenmad, viser en ny undersøgelse.

- Der lever mere end 6,2 milliarder mennesker i verden. Af dem er 2,2 milliarder børn under 18 år. 1,9 milliarder af børnene bor i udviklingslande, og én milliard lever i fattigdom. Det er halvdelen af alle verdens børn.

- Magnetisk legetøj kan være livsfarligt for børn?

- Et mini køleskab er en smart og praktisk måde at nedkøle barnets juice, saft, mælk og lignende?

- Børns risiko for at udvikle allergier mindskes med 36 procent, hvis moderen spiser økologiske mælkeprodukter under graviditet og amning, viser forskning.

- Børn, der sover mindre end ni timer i døgnet, har tre gange så stor risiko for at udvikle fedme end andre børn.

- at to glas sodavand eller saftevand indeholder en hel dagsration af sukker for et børnehavebarn?

 

 


Søger du flere
artikler om børn?


 

Iagttagelse

Iagttagelses leg indebærer, at det legende barn intensivt betragter billeder, situationer, episoder, fænomener, landskaber, dyr og menneskers opførsel, adfærd og aktiviteter.

Iagttagelse og opmærksomhed, overfor hvad der bliver kikket på, samt forklaringen og tolkningen af det, der er blevet iagttaget, har gennem hele menneskets udviklings­historie været forudsætningen for overlevelse.
At iagttage andre mennesker og de­res måde at gøre tingene på er forudsætningen for at kunne lære at gøre det samme som dem.

At udvikle evnen til at kunne iagttage og på grundlag heraf at lære og at forstå noget nyt er altid afhængigt af mulighederne for at blive bragt i nye situationer på nye steder sammen med mennesker, man ikke behøver at kende på forhånd.
At udvikle evnen til at kunne iagttage og at forklare og tolke, hvad man har set, er betinget af, at barnet fra lille får lov til at være nysgerrigt, får lov til at opsøge og at undersøge det nye og anderledes.

© 2009 Jørn Martin Steenhold

Fra bogen: Den rene leg. Aschehoug

6 March 2012