Vidste du at...

- Astma er den hyppigste kroniske sygdom hos børn.


- 128.000 børn kommer på skadestuen hvert år - mange efter hjemmeulykker.


- Ny undersøgelse viser, at hver tiende 3-årige er overvægtig.


- Tre ud af fire danskere mener, at tilsat farve i mad er overflødigt.


- Flere og flere helt almindelige børn spiser så meget smertestillende medicin, at de må have hjælp til at stoppe deres forbrug.

- Hvert tredje danske barn får hvidt brød til morgenmad, viser en ny undersøgelse.

- Der lever mere end 6,2 milliarder mennesker i verden. Af dem er 2,2 milliarder børn under 18 år. 1,9 milliarder af børnene bor i udviklingslande, og én milliard lever i fattigdom. Det er halvdelen af alle verdens børn.

- Magnetisk legetøj kan være livsfarligt for børn?

- Et mini køleskab er en smart og praktisk måde at nedkøle barnets juice, saft, mælk og lignende?

- Børns risiko for at udvikle allergier mindskes med 36 procent, hvis moderen spiser økologiske mælkeprodukter under graviditet og amning, viser forskning.

- Børn, der sover mindre end ni timer i døgnet, har tre gange så stor risiko for at udvikle fedme end andre børn.

- at to glas sodavand eller saftevand indeholder en hel dagsration af sukker for et børnehavebarn?

 

 


Søger du flere
artikler om børn?


 

Økologisk børnetøj – en ny trend!

En hyldest til de virksomheder, som forhandler gode økologisk børnetøj eller andre økologiske varer til børnefamilierne.

Økologi er blevet en mærkesag og en tillidssag.

Når kunden – meget ofte bevidste børnefamilier - vælger at handle økologisk, er det med omtanke, med tillid til produktet og med en fornemmelse for god kvalitet.

 

Økologi handler om mere end tillid.

Det handler også om principper. Et princip om at passe på det vi har, det vi får og det vi ønsker for dem, der kommer efter os.

Når dette er nævnt, synes vi også, det er vigtigt ikke at gå ud og slå folk oveni hovedet med en økologisk gulerod...

 

Når man køber f.eks. økologiske varer foretager man et valg; for nogle et bevidst valg for andre et tilfældigt.

Det er meget vigtigt at fortælle om, hvad det her valg betyder for naturen og de mennesker, der har de pågældende varer i hænderne - som producent eller forbruger - så den enkelte vælger bæredygtigt igen næste gang.

 

Det er jo ikke kun fordi børnene og miljøet har gavn af det bæredygtige valg her og nu, det gælder også fremtiden, og den verden vi gerne vil give videre til vores børn og børnebørn...

 

Firmaer der sælger økologiske varer af høj kvalitet.

Hos dem kan du handle sikkert uden at skulle bekymre dig om diverse skadelige kemikalier som vores hverdag er så fyldt af.
Mange forældre med børn, der lider af astma og allergi oplever at det kan være svært at finde varer, som ikke er tilsat parabener, ftalater, hormoner eller anden form for kemi.

Virksomhederne ønsker alle de bedste vilkår for vores børn, og det vigtigste må være, at de ting der omgiver dem i dagligdagen, er kemifri.


Hvad de færreste nok ved er, at almindelig tøj er fyldt med kemi, f.eks. bliver bomulden sprøjtet med kemi allerede på marken for at holde ukrudt og insekter væk.

Ved farvning af stoffet bruger man kemikalier for at binde farven til tøjet.

Inden tøjet når butikken bliver det imprægneret med kemi for at holde facon, farve m.m.

Det meste af kemien bliver vasket ud af tøjet, men ikke det hele, tøjet frigiver kemien til huden når vi går med det.

Disse meget bevidste firmaer samarbejder med nogle rigtig professionelle leverandører som ligesom os synes, at børnene er det vigtigste vi har, og de skal have de bedste forudsætninger for et sundt liv.
Virksomhederne bruger meget af deres tid på at holde sig opdateret omkring økologi og brugen af kemikalier, og flere af dem skriver løbende om ny viden på deres hjemmesider og i deres nyhedsbreve.

7 August 2014