Vidste du at...

- Astma er den hyppigste kroniske sygdom hos børn.


- 128.000 børn kommer på skadestuen hvert år - mange efter hjemmeulykker.


- Ny undersøgelse viser, at hver tiende 3-årige er overvægtig.


- Tre ud af fire danskere mener, at tilsat farve i mad er overflødigt.


- Flere og flere helt almindelige børn spiser så meget smertestillende medicin, at de må have hjælp til at stoppe deres forbrug.

- Hvert tredje danske barn får hvidt brød til morgenmad, viser en ny undersøgelse.

- Der lever mere end 6,2 milliarder mennesker i verden. Af dem er 2,2 milliarder børn under 18 år. 1,9 milliarder af børnene bor i udviklingslande, og én milliard lever i fattigdom. Det er halvdelen af alle verdens børn.

- Magnetisk legetøj kan være livsfarligt for børn?

- Et mini køleskab er en smart og praktisk måde at nedkøle barnets juice, saft, mælk og lignende?

- Børns risiko for at udvikle allergier mindskes med 36 procent, hvis moderen spiser økologiske mælkeprodukter under graviditet og amning, viser forskning.

- Børn, der sover mindre end ni timer i døgnet, har tre gange så stor risiko for at udvikle fedme end andre børn.

- at to glas sodavand eller saftevand indeholder en hel dagsration af sukker for et børnehavebarn?

 

 


Søger du flere
artikler om børn?


 

Børnetøj i uld har fået renæssance

Moderne forældre prioriterer miljø og sundhed højt - også når de vælger tøj til deres børn. Salget af blødt og moderigtigt uldtøj er i stigende vækst.

 

Gennem mange år har ulden været fortrængt af syntetiske stoffer, når der blev shoppet børnetøj. Nu er opfattelsen blandt de fleste forældre, at tøj skal produceres på en både miljøvenlig og bæredygtig måde. I takt med at danskerne har fået flere penge mellem hænderne, prioriterer flere og flere derfor miljøet, når de vælger tøj til deres børn.

 

Hos Ansos.dk, der er specialiseret i at forhandle sundt, miljøvenligt og moderigtigt børnetøj, er salget af uldundertøj nærmest eksploderet det seneste år. Indehaver Trine Egetved oplever også en stigende bevidsthed hos kunderne om, at børnene har det bedst i uld fra inderst til yderst. Så udover uldundertøj sælger netbutikken også mange bukser, bluser, futter, huer og også Troll´s flyverdragter med aftageligt uldfoer er en stor succes.

 

Generelt mærker Ansos.dk en stor fremgang i salget af økologisk børnetøj, men der er en markant interesse for uldundertøj og uldtøj, og det er der særdeles gode grunde til. Uldtøj til børn er i dag ikke noget, der kradser, men derimod fremstillet af silkeblød fin merinould eller alpakauld. Og der er mange søde designs og farver, så børnene stadig kan være smarte og moderne klædt på. Endelig har uld som naturprodukt utrolig mange sundhedsmæssige fordele:

 

· Uld kan ånde: Ulden kan optage ca. 40 % fugt af sin egenvægt, uden at den føles klam og kold. Uld opfanger kropsfugten og leder fugten væk fra kroppen. Derfor bliver børn aldrig fugtige, selv om de måske sveder. Og vi kender det jo fra os selv. Der er ikke noget værre end først at svede, for derefter at blive kold, klam og fugtig.

· Uld er selvrensende: I sved findes kaliumsalt, der sammen med vand (fugt) danner lud. Lanolinen danner sammen med lud sæbe, og har således en god antibakteriel virkning. Uldtøj skal ikke vaskes ret tit med mindre der kommer pletter på. En god gang luftning en kølig blæsende nat er for det meste nok.

· Uld øger børns velbefindende: Kombinationen af uld og silke er skabt til det danske omskiftelige klima, da det har en regulerende virkning på kropstemperaturen. Til børn der ikke tåler lanolin, har norske Troll udviklet uldundertøj renset for lanolin – og samtidig bevarer de gode temperaturregulerende evner.

· Uld giver en god varme om vinteren og uld har en kølende virkning på kroppen om sommeren. Årsagen er det store luftindhold i uld.

Et gammelt husråd siger, at hvis børn klædes i uld og på den måde holdes lune og tørre så nedsætter det risikoen for forkølelse og mellemørebetændelse.

Udvalget af uldtøj er stort hos Ansos.dk, og der kommer helt tiden nye spændende og specielle varer. Netbutikkens speciale er at rådgive sine kunder i at finde lige præcis det tøj der passer til det enkelte barn, også hvis barnet f.eks. lider af allergi.

 

Pressekontakt: Trine Egetved, tlf. 40 38 59 02 – www.ansos.dk
27 April 2011