Vidste du at...

- Astma er den hyppigste kroniske sygdom hos børn.


- 128.000 børn kommer på skadestuen hvert år - mange efter hjemmeulykker.


- Ny undersøgelse viser, at hver tiende 3-årige er overvægtig.


- Tre ud af fire danskere mener, at tilsat farve i mad er overflødigt.


- Flere og flere helt almindelige børn spiser så meget smertestillende medicin, at de må have hjælp til at stoppe deres forbrug.

- Hvert tredje danske barn får hvidt brød til morgenmad, viser en ny undersøgelse.

- Der lever mere end 6,2 milliarder mennesker i verden. Af dem er 2,2 milliarder børn under 18 år. 1,9 milliarder af børnene bor i udviklingslande, og én milliard lever i fattigdom. Det er halvdelen af alle verdens børn.

- Magnetisk legetøj kan være livsfarligt for børn?

- Et mini køleskab er en smart og praktisk måde at nedkøle barnets juice, saft, mælk og lignende?

- Børns risiko for at udvikle allergier mindskes med 36 procent, hvis moderen spiser økologiske mælkeprodukter under graviditet og amning, viser forskning.

- Børn, der sover mindre end ni timer i døgnet, har tre gange så stor risiko for at udvikle fedme end andre børn.

- at to glas sodavand eller saftevand indeholder en hel dagsration af sukker for et børnehavebarn?

 

 


Søger du flere
artikler om børn?


 

Hverdagens ræs og sundhed

Næste gang du føler dig trukket helt ud af facon: Klynkende unger om knæene, sure VIP’er på mobilen, udsigt til endnu mere overarbejde, nullermænd, strygetøj til kvalmegrænsen og en hundeøjet livsledsager, der for 117. gang foreslår ’en ordentlig snak om vores sexliv’….næste gang dine blækspruttearme går i baglåst hårdknude midt i kampen om at klare rollen som mor, kollega, hustru, medarbejder, veninde, behovstilfredsstiller og logistikchef for en hel familie…. da kan du bare smile mildt og trøste dig med en ny nordisk undersøgelse, der faktisk fastslår, at livet som erhvervsaktiv familiemor er SUNDT.

Således har finske kvinder, der bor alene og står udenfor arbejdsmarkedet et ringere helbred end kvinder med job og familie.

Om du måske ligefrem med god samvittighed kan springe over til aerobic næste gang, melder undersøgelsen desværre intet om, men måske kan du bruge lidt af peptalken fra træningen:

Kom så alle sammen: 20 plagerier mere – PUST UD!… jeg kan allerede mærke, hvor stram og stærk, jeg bliver….

Bemærk:

Familiefædrene høster sandsynligvis også de sunde frugter af travlheden, for alle undersøgeler peger på, at de bliver stadig mere aktive– også derhjemme.

Tre ud af fire 52-årige gifte mænd laver f.eks. mad og støvsuger, viser en undersøgelse fra Videnscenter på Ældreområdet

25 October 2011