Vidste du at...

- Astma er den hyppigste kroniske sygdom hos børn.


- 128.000 børn kommer på skadestuen hvert år - mange efter hjemmeulykker.


- Ny undersøgelse viser, at hver tiende 3-årige er overvægtig.


- Tre ud af fire danskere mener, at tilsat farve i mad er overflødigt.


- Flere og flere helt almindelige børn spiser så meget smertestillende medicin, at de må have hjælp til at stoppe deres forbrug.

- Hvert tredje danske barn får hvidt brød til morgenmad, viser en ny undersøgelse.

- Der lever mere end 6,2 milliarder mennesker i verden. Af dem er 2,2 milliarder børn under 18 år. 1,9 milliarder af børnene bor i udviklingslande, og én milliard lever i fattigdom. Det er halvdelen af alle verdens børn.

- Magnetisk legetøj kan være livsfarligt for børn?

- Et mini køleskab er en smart og praktisk måde at nedkøle barnets juice, saft, mælk og lignende?

- Børns risiko for at udvikle allergier mindskes med 36 procent, hvis moderen spiser økologiske mælkeprodukter under graviditet og amning, viser forskning.

- Børn, der sover mindre end ni timer i døgnet, har tre gange så stor risiko for at udvikle fedme end andre børn.

- at to glas sodavand eller saftevand indeholder en hel dagsration af sukker for et børnehavebarn?

 

 


Søger du flere
artikler om børn?


 

Dorch & Danola

Båndpudser i forskellige modeller

Børn elsker at være kreative, og det skal de have de bedste muligheder for at være gennem hele deres barn- og ungdom, og hvis du har et barn, som viser interesser for træarbejde, håndværk, snedkeri eller skulptur, så er det bare med at støtte barnet. Træarbejde er en glimrende hobby for at barn og børn udvikler rimelig hurtigt deres finmotorik, og så kan de altså arbejde med træ på mange forskellige måder. De kan både snitte, save, sømme, skrue, slibe og hakke alt efter, hvad de skal lave. En båndpudser er et super værktøj til, hvis man arbejder med mindre ting. Den kan bruges til at pudse og slibe med, og det er i bund og grund et bånd af sandpapir, som kører rundt, hvorpå du så kan lægge emnet. En båndpudser findes i mange forskellige modeller og det er et glimrende værktøj til børn, da – hvis man bruger den ordentligt – det værste der kan ske er, at man får en hudafskrabning. Man må ikke bære længe smykker, handsker eller halstørklæde, når man arbejder med roterende værktøj som ex båndpudsere, men ellers er det bare på med sikkerhedsbrillen og i gang med at slibe.

Trædrejebænk til god pris

Dorch & Danola sælger et flot udvalg af værktøj i mange forskellige prisklasser – både professionelt værktøj til håndværkere samt el-værktøj, der i pris egner sig bedre til gør-det-selv-folk. Du kan bl.a. finde en trædrejebænk i butikken til en god pris. Trædrejning er spændende for juniorer, da det hurtigt skaber resultater og virkelig kan bruges til mange ting. En trædrejebænk kan indstilles i hastigheder og når man sætter drejejernet på sit emne, så fjerner det materiale, så man kan lave symmetriske runde former. Der er mange muligheder, bl.a. at lave træskåle og figurer, og det er fedt for børn at dreje, for det er en meget fri proces.

16 January 2021