Vidste du at...

- Astma er den hyppigste kroniske sygdom hos børn.


- 128.000 børn kommer på skadestuen hvert år - mange efter hjemmeulykker.


- Ny undersøgelse viser, at hver tiende 3-årige er overvægtig.


- Tre ud af fire danskere mener, at tilsat farve i mad er overflødigt.


- Flere og flere helt almindelige børn spiser så meget smertestillende medicin, at de må have hjælp til at stoppe deres forbrug.

- Hvert tredje danske barn får hvidt brød til morgenmad, viser en ny undersøgelse.

- Der lever mere end 6,2 milliarder mennesker i verden. Af dem er 2,2 milliarder børn under 18 år. 1,9 milliarder af børnene bor i udviklingslande, og én milliard lever i fattigdom. Det er halvdelen af alle verdens børn.

- Magnetisk legetøj kan være livsfarligt for børn?

- Et mini køleskab er en smart og praktisk måde at nedkøle barnets juice, saft, mælk og lignende?

- Børns risiko for at udvikle allergier mindskes med 36 procent, hvis moderen spiser økologiske mælkeprodukter under graviditet og amning, viser forskning.

- Børn, der sover mindre end ni timer i døgnet, har tre gange så stor risiko for at udvikle fedme end andre børn.

- at to glas sodavand eller saftevand indeholder en hel dagsration af sukker for et børnehavebarn?

 

 


Søger du flere
artikler om børn?


 

Den dejlige uld

 


I mange år har uld været forbundet med umodernitet der, udover at være kedeligt at se på og upraktisk at bevæge sig i, også klør og kradser. Ulden er lykkeligvis blevet mere alsidig og brugbar end tidligere, hvorfor den også har fået en velfortjent renæssance. Med velstand og øget fokus på kvalitet og økologi er ulden gået en varm tid i møde og dét er noget der kan mærkes hos forhandlerne. Alt lige fra uldundertøj til huer, bluser, bukser, flyverdragter og sågar hjemmesko bliver revet ned fra hylderne.

Vi på Børneliv, fik tilsendt en lille pakke fra Silajsen.dk der har gjort det til sin mærkesag at fremme interessen for uld hos de danske familier. Det første der mødte øjnene var en fin hilsen fra forhandleren og en lille pose med bolsjer, hvilket man må sige var en overraskelse af den mere positive slags. Dernæst fik vi øje på genstanden som det hele handlede om. Huen, model PAJO, er forarbejdet i 100% alpacauld, der udover at have uldens selvrensende funktion også kan tåle en tur i vaskemaskinen. En silkeblød hue i lækker sandfarve i mærket Cremebrulé, med en diskret og smagfuld nøddebrun linje hen over baghovedet. Huens konstruktion sørger for at både ører og nakke holdes varme.Fås i flere farver på Silajsen.dk

11 November 2011