Vidste du at...

- Astma er den hyppigste kroniske sygdom hos børn.


- 128.000 børn kommer på skadestuen hvert år - mange efter hjemmeulykker.


- Ny undersøgelse viser, at hver tiende 3-årige er overvægtig.


- Tre ud af fire danskere mener, at tilsat farve i mad er overflødigt.


- Flere og flere helt almindelige børn spiser så meget smertestillende medicin, at de må have hjælp til at stoppe deres forbrug.

- Hvert tredje danske barn får hvidt brød til morgenmad, viser en ny undersøgelse.

- Der lever mere end 6,2 milliarder mennesker i verden. Af dem er 2,2 milliarder børn under 18 år. 1,9 milliarder af børnene bor i udviklingslande, og én milliard lever i fattigdom. Det er halvdelen af alle verdens børn.

- Magnetisk legetøj kan være livsfarligt for børn?

- Et mini køleskab er en smart og praktisk måde at nedkøle barnets juice, saft, mælk og lignende?

- Børns risiko for at udvikle allergier mindskes med 36 procent, hvis moderen spiser økologiske mælkeprodukter under graviditet og amning, viser forskning.

- Børn, der sover mindre end ni timer i døgnet, har tre gange så stor risiko for at udvikle fedme end andre børn.

- at to glas sodavand eller saftevand indeholder en hel dagsration af sukker for et børnehavebarn?

 

 


Søger du flere
artikler om børn?


 

Informativ side om intelligente børn

Her kommer eliten – hedder et program på DR1 - Tilrettelæggelse: Hanne Ida Alsbirk - Produktion: tvDOKfilm - hvor fyrre ambitiøse og begavede teenagere drømmer om at komme til tops i samfundet. Men vejen dertil er belagt med konkurrence, karakterræs og krav - og ikke alle kan klare presset. Vejen kan være lang og så hård, at nogle af disse intelligente børn og unge bukker under, tager deres eget liv i magtesløshed over, at de ingen forståelse og hjælp kan få.

Heldigvis er der nu råd, selvhjælp og vejledning at hente gennem en ny side om intelligente børn – www.intelligenteboern.dk

 

Hvordan det er at have intelligente børn og hvad der kan gøres for dem?

Websiden er et åbent forum for forældre, lærere, pædagoger og andre interesserede i emnet intelligente børn. Her kan der sparres mellem forældre, mellem lærere og hvem der ellers har brug for det. Her kan man også være anonym, hvis det er det man har lyst til - og siden bliver udvidet når der er et behov, så der kommer flere kategorier.

 

”Det kan være svært at få pædagoger, lærere, og familien til at forstå vores børns interesser i andre ting end legetøj”, siger Bente Keldsen og tilføjer: ”Jeg har været en del igennem med dagtilbud og har derfor været i kontakt med forskellige instanser. Det være forståelsen af barnets behov, støttepædagog, PPR, klageinstanser, politikere, journalister, lærer, statsforvaltning, familiestyrelsen. Her vil jeg prøve at lægge links ind og skrive om vejen i gennem junglen af instanser”.

 

Kendetegn for et højt begavet barn er if. psykolog Ole Kyed:

Bevidst og årvågen
Lærer hurtigt
Kan tænke og ræsonnere abstrakt
Følsom
Perfektionistisk
Opmærksom på mange fænomener
Højt aktivitetsniveau
Avanceret udvikling
Ivrigt observerende
Ekstremt nysgerrig
God hukommelse
Tidligt og veludviklet forforråd
Leger med puslespil, tal og labyrinter forud for sin alder.

 

Stor ros til Bente Kendsen for at tage initiativet til denne side: www.intelligenteboern.dk - som også kan kontaktes på tlf.: 2990 5172

19 July 2014