Vidste du at...

- Astma er den hyppigste kroniske sygdom hos børn.


- 128.000 børn kommer på skadestuen hvert år - mange efter hjemmeulykker.


- Ny undersøgelse viser, at hver tiende 3-årige er overvægtig.


- Tre ud af fire danskere mener, at tilsat farve i mad er overflødigt.


- Flere og flere helt almindelige børn spiser så meget smertestillende medicin, at de må have hjælp til at stoppe deres forbrug.

- Hvert tredje danske barn får hvidt brød til morgenmad, viser en ny undersøgelse.

- Der lever mere end 6,2 milliarder mennesker i verden. Af dem er 2,2 milliarder børn under 18 år. 1,9 milliarder af børnene bor i udviklingslande, og én milliard lever i fattigdom. Det er halvdelen af alle verdens børn.

- Magnetisk legetøj kan være livsfarligt for børn?

- Et mini køleskab er en smart og praktisk måde at nedkøle barnets juice, saft, mælk og lignende?

- Børns risiko for at udvikle allergier mindskes med 36 procent, hvis moderen spiser økologiske mælkeprodukter under graviditet og amning, viser forskning.

- Børn, der sover mindre end ni timer i døgnet, har tre gange så stor risiko for at udvikle fedme end andre børn.

- at to glas sodavand eller saftevand indeholder en hel dagsration af sukker for et børnehavebarn?

 

 


Søger du flere
artikler om børn?


 

Julegaverne til børnene.


I takt med at legetøj og gaver til børnene bliver mere og mere udvandede i forhold til hvad de kan give børnene, og brugbarheden bliver kortere og kortere præsenterer Børneliv og Vidensbutikken……
Et eksempel den nye generations legetøjsanmeldelser som forældrene kan bruge konstruktivt når gaven skal købes.
De bliver brugt allerede i Danmark af producenter og butikker og er på vej ud i resten af verden.

Anmeldelser på legetøj og produkter, samt deres funktioner, er et større og større krav, fra forældre, som ser på ”læringsstile” og andre værktøjer, som virker.

Med andre ord vil vi gerne købe en ”Legoklods”, med nye og andre egenskaber, men med samme levetid og kreativ mulig udfoldelse.

Vidensbutikken anmelder derfor legetøj, med afsæt i pædagogikken, og på den absolutte professionelle måde.

Professionelle fagfolk benytter sig i anmeldelserne dels af deres praktiske erfaring, men især af alle de menneskelige og pædagogiske elementer og faktorer, som du finder i Videnshjulet og Legehjulet - viden, indsigt, analyse og unikke personlige hensyn til børns udvikling, kreativitet og liv.

Altså hvad gør dette stykke legetøj ved mit barns udvikling, kompetencer og sociale netværk/formåen, samt hvordan styrker det mit barns indlæring..!!

Se eksempel her:

En legetøjsanalyse - Bilibo

Anmeldt af Jørn Martin Steenhold / Vidensbutikken

Bilibo er et meget alsidigt nyt legetøj: perfekt til at vugge, gynge, vippe og snurre rundt på gulvet.
Det stimulerer barnets leg med balance og bliver også benyttet som inspiration til rolleleg.
Det kan blive et uvurderligt redskab for især yngre børn, da det egner sig både til indendørs og udendørs leg hele året rundt.
Legetøjet får børnene til at bruge deres fantasi - opfinde egne lege og lære, lege og have det dejligt på en både fysisk aktiv og kreativ måde.

Bilibo består af en fast og hård halvrund plastik skal (som en overskåret bold) af den bedste og sikreste kvalitet, med to huller til håndgreb.
Det findes i flere farver og er i det hele taget indbydende at røre ved, føle på og at sidde i.
Når et barn leger med det, sætter det sig ind i skallen og kan således vippe rundt på mange forskellige måder.

Når et barn leger med og i Bilibo, prøver det på at holde balancen på gulvet.
Balance betyder ligevægt og harmoni.

Om balance er det at sige, at -
- når et legeme er påvirket af flere kræfter fra alle sider, men ikke forandrer sin position og stilling, holder kræfterne hinanden i ligevægt – og legemet er i ligevægt.
Det lille barn, som skal lære at stå og gå og at finde balancen, sætter derfor ofte armene ud til siderne for derved at finde sin egen ligevægtsposition, så det ikke falder.
At balancere er at holde den fysiske og kropslige ligevægt – det er at holde tungen lige i munden og ikke falde til en af siderne.

Den mest almindelige leg blandt børn med balance er at stå på et smalt underlag, en stolpe, en planke eller en bom og så finde ud af, hvem der kan holde balancen længst og ikke falde ned.
Konkurrenceelementet er altid til stede, når flere børn leger balancelege.
En anden lige så anvendt balance leg er at stå overfor hinanden på en bom og prøve på at bringe den anden i ubalance, så vedkommende falder ned. I denne leg vedtager deltagerne, hvordan og hvor meget de må skubbe eller puffe til hinanden.
En mere avanceret balanceleg er, når deltagerne, samtidig med at de skal holde balancen, skal synge et vers fra en sang, sige en remse eller udføre krævende bevægelser.

Balanceleg bliver meget nemt til konkurrence leg, fordi det er fysisk krævende at kunne holde balancen i lang tid – og fordi disse lege kan være meget morsomme. Det gælder især, når legen foregår med vand eller mudder som underlag.

Balancelege kan også være udfordrende eller direkte farlige, især hvor der er mulighed for at tage chancer i forhold til at holde balancen i længere tid over en længere distance, når der er stor afstand til faldunderlaget og der er langt ned.
Det er vigtigt, at børn gennem balance lege får mulighed for at afprøve sig selv og prøve kræfter med mod, koncentration og udholdenhed.

Balancelege med Bilibo er især udviklende for de helt små børn fra omkring et år.
Det lidt ældre barn udfordrer sig selv og balancen ved at snurre rundt, når det samtidig holder fast i de to ruller i skallen, som er beregnet som håndgreb.
Den fysiske udfordring i denne balance leg, er lærerig, både fysisk og psykisk krævende, men også morsom og underholdende.
Men børn kan også sidde i hver deres Bilibo og hvile sig, læse i en bog eller sidde og hygge sig og snakke sammen.
Der er utrolig mange muligheder – og børnene opfinder dem selv.

Som en sikkerhedsinstruktion og brugsanvisning bør det kun bruges på et fladt og blødt underlag, i tilpas afstand fra møbler og inventar, som børnene kan slå sig på, når de vipper rundt.
Det er ikke designet til at kunne bære et barn på vandet, men det kan sagtens bruges i legen i et svømmebassin med lavt vand og med en fast bund.
Legeredskabet er derfor hverken en slæde eller en gulvgynge.
Hvis små børn benytter det som gulvvippe, skal en voksen eller en af forældrene være til stede. Bilibo kan nemlig vippe til alle sider, også baglæns.

©2008 www.vidensbutikken.dk & www.borneliv.dk

Kontakt Info :
Klodsmajor ApS
Esromgade 15
Opgang 2
2200 København N
CVR: 29785104
Telefon: 30114830

Email: info@klodsmajor.dk
Kontaktperson: Susanne Leth
15 March 2012