Vidste du at...

- Astma er den hyppigste kroniske sygdom hos børn.


- 128.000 børn kommer på skadestuen hvert år - mange efter hjemmeulykker.


- Ny undersøgelse viser, at hver tiende 3-årige er overvægtig.


- Tre ud af fire danskere mener, at tilsat farve i mad er overflødigt.


- Flere og flere helt almindelige børn spiser så meget smertestillende medicin, at de må have hjælp til at stoppe deres forbrug.

- Hvert tredje danske barn får hvidt brød til morgenmad, viser en ny undersøgelse.

- Der lever mere end 6,2 milliarder mennesker i verden. Af dem er 2,2 milliarder børn under 18 år. 1,9 milliarder af børnene bor i udviklingslande, og én milliard lever i fattigdom. Det er halvdelen af alle verdens børn.

- Magnetisk legetøj kan være livsfarligt for børn?

- Et mini køleskab er en smart og praktisk måde at nedkøle barnets juice, saft, mælk og lignende?

- Børns risiko for at udvikle allergier mindskes med 36 procent, hvis moderen spiser økologiske mælkeprodukter under graviditet og amning, viser forskning.

- Børn, der sover mindre end ni timer i døgnet, har tre gange så stor risiko for at udvikle fedme end andre børn.

- at to glas sodavand eller saftevand indeholder en hel dagsration af sukker for et børnehavebarn?

 

 


Søger du flere
artikler om børn?


 

Magasinet VI FORÆLDRE

I denne uge vil vi gerne give en anbefaling af – og ros til – et magasin om børn.
Det drejer sig om månedsbladet VI FORÆLDRE.
Børneliv holder et vågent øje med alle blade og tidsskrifter der omhandler børn og barndom og vi kan heldigvis kun sige, at de danske blade herom generelt leverer høj kvalitet, smukt layout og giver alsidig formidlende viden om børn.
Men, i denne uge vil vi altså fremhæve magasinet VI FORÆLDRE.

 

Det indeholder også i denne måned gode, oplysende artikler af forskellig slags, og de dygtige journalister og redaktionen kommer rundt om en bred kreds af oplysninger, fortællinger, artikler og annoncer.
Vi vil, blandt de fine artikler, specielt fremhæve en bestemt – nemlig journalist Karin Svennevigs artikel om ”Den bekymrede mor”.

 

Naturligvis er alle mødre mere eller mindre bekymrede – lidt afhængig af hvad de kreative unger ellers har gang i af interessante projekter.
Bekymring er jo noget meget naturligt – man er optaget af, om børnene har det godt, hvor de end befinder sig; i vuggestue, børnehave eller skole – og man er opmærksom på eventuelle ”mislyde” eller ”mistrivsel”.

 

I artiklen med familieterapeut og kursusleder i Familiestyrelsen, Jeanne Erichsen, bliver både angst, stolthed, frygt, raseri og glæde omtalt på én informerende måde.

Og så gennemgår artiklen 6 ”naturlige” bekymringssfærer – samt en interessant ”bekymringstest” – som vi især fandt interessant – og både morsom og alvorlig på en og samme måde.

 

Til journalisterne og redaktionen på VI FORÆLDRE:
Tak for Jeres smukke blad – det er en fornøjelse at læse det hver måned.

29 March 2011