Vidste du at...

- Astma er den hyppigste kroniske sygdom hos børn.


- 128.000 børn kommer på skadestuen hvert år - mange efter hjemmeulykker.


- Ny undersøgelse viser, at hver tiende 3-årige er overvægtig.


- Tre ud af fire danskere mener, at tilsat farve i mad er overflødigt.


- Flere og flere helt almindelige børn spiser så meget smertestillende medicin, at de må have hjælp til at stoppe deres forbrug.

- Hvert tredje danske barn får hvidt brød til morgenmad, viser en ny undersøgelse.

- Der lever mere end 6,2 milliarder mennesker i verden. Af dem er 2,2 milliarder børn under 18 år. 1,9 milliarder af børnene bor i udviklingslande, og én milliard lever i fattigdom. Det er halvdelen af alle verdens børn.

- Magnetisk legetøj kan være livsfarligt for børn?

- Et mini køleskab er en smart og praktisk måde at nedkøle barnets juice, saft, mælk og lignende?

- Børns risiko for at udvikle allergier mindskes med 36 procent, hvis moderen spiser økologiske mælkeprodukter under graviditet og amning, viser forskning.

- Børn, der sover mindre end ni timer i døgnet, har tre gange så stor risiko for at udvikle fedme end andre børn.

- at to glas sodavand eller saftevand indeholder en hel dagsration af sukker for et børnehavebarn?

 

 


Søger du flere
artikler om børn?


 

Her finder du gode bøger for og om børn.  Bøger


Hvis man har brug for informationer om børn, kan man, udover at læse på Børneliv, også have glæde af gode, informative bøger. Børn har også brug for bøger. Nogle kan læse dem selv, mens andre må nyde at få de gode bøger læst højt af forældre, søskende, pædagoger eller andre mennesker tæt på børnene. Nedenfor finder du forhandlere af bøger til eller om børn. I nutidens samfund bliver børn bombarderet med levende billeder fra en ung alder af. Hvis man ikke gør noget for at udvikle sine børns læsefærdigheder, kan det få konsekvenser i skolen. Der er heller ikke noget, som udfordrer kreativiteten bedre end læsning af skønlitteratur. Børn skal selv danne billeder ud fra tekst. Både nybagte og rutinerede forældre kan have gavn af at søge ny viden om børn i bøger. Der er forsket meget i børn, udvikling og læring, og der er skrevet mange gode bøger om emnerne. Vi har kigget på mange forhandlere af børnebøger, og vi har udvalgt få, som har udmærket sig udover resten. Klik på et af nedenstående links, og se udvalget af bøger om børn fra en af de anbefalelsesværdige forhandlere af børnebøger.
Uniquebook Uniquebook

Fortæl dit barns eller din egen livshistorie og giv den videre til kommende generationer. Barnets bog i en udvidet udgave og livsbøger til adoptivbørn. Prøv bogen gratis inden du køber.

28 May 2014