Nyttige tips til forældre om børn, børneopdragelse, børns leg, udvikling og indlæring  Tips & Tricks


Aktiviteter børn husker
De fleste kender sikkert de meget lange regnfulde søndage, hvor ungerne slet ikke får brændt nok krudt af og derfor bliver alt for larmende og vilde… Problemløseren er: BRUG VEJRET! Dvs. vælg den dag hvor vejret er allermest elendigt og hvor regnen pisker ned i hårde stænger og tag så hele familien ud i vandkaskaderne. F.eks. i skoven, eller på en legeplads. Deltag i legen og se dine børns reaktion på det. De bliver utrolig glæde og de vil altid huske ”den der dag hvor vi var ude og det regnede helt vildt og…” Efter sådan en dag vil børnene være afslappede og glade. Det eneste du endelig skal huske er god påklædning! ;)

Ro til at nyde maden
Spisning kan være en anstrengende oplevelse, når familien medlemmer er trætte og måske stressede. Ulvetimen kan dig gøres til en hyggestund ved at man samles om en meget tidlig aftensmad kl. fem. De voksne behøver ikke nødvendigvis spise sig mætte, men kan gemme appetit til et voksenmåltid efter børnenes sengetid. Især i den mørke tid er denne metode rigtig god for alle parter. Det tidlige aftensmåltid kan sagtens bestå af rester fra dagen før, så man ikke skal stresse med kokkerier lige efter hjemkomsten.

At holde på sutten
Hvis et helt lille barn har svært ved at holde på sutten, kan man med fordel tage en stofble og trække den gennem ringen. Herefter binder man en knude på bleen. Metoden er kun egnet til helt små og kun hvis de ligger på siden, men her er den til gengæld også meget effektiv. :)

Når babyen skal beroliges
Mange forældre går rundt med deres barn og vugger det i liften, men de fleste ved også, at det kan tage lang tid, f.eks. hvis barnet har ondt i maven og dette kan være meget anstrengende for både arme og ryg. ISÆR hvis det sker hyppigt som f.eks. ved kolikbørn. Et vældig godt fif er at sidde i en gyngestol. Derved kan man få lidt hvile, samtidig med at man beroliger barnet med en rolig vuggen frem og tilbage, naturligvis krydret med beroligende ord.

Underholdning i bilen
De fleste forældre kender sikkert til utålmodige børn på bagsædet. En måde at komme dette til livs kunne naturligvis være, at købe en skærm til hver, så de kan sidde og se film. (Ligesom de gør derhjemme) Men, en anden rigtig god måde at underholde dem, uden at de sidder og kigger tomt ind i en skærm, er ved at lade dem lytte til lydbøger. På den måde kan de blive grebet af en god historie og samtidig nyde udsigten ud af vinduet og altså dermed få mere ud af turen.

Børns læselyst
"Giv mit barn læsehunger, det beder jeg om med brændende hjerte." (Astrid Lindgren)

Barnet bliver opmuntret til at læse og skrive, når:
  • barnet er sammen med andre, der oplever glæde ved at læse og skrive
  • barnet får gode oplevelser med gode historier
  • omgivelserne viser interesse for barnets første spæde
    læse- og skriveforsøg
  • barnet oplever sine forældre som gode "læse-skrivemodeller".

Sund bolsjepædagogik
Belønning kan til tider være et meget effektivt værktøj. En måde at belønne uden brug af mad, eller søde sager, er ved at lade sunde aktiviteter være guleroden. F.eks. en tur på legepladsen, ud og fodre ænder, prøve Postmand Per-bilen nede i supermarkedet o. lign.


Tilbage til første side med tips og gode råd om drenge og piger og det at have børn.
  Forrige side                                                      Næste side  Kom til næste side med tips og gode råd om drenge og piger og det at have børn.