Vidste du at...

- Astma er den hyppigste kroniske sygdom hos børn.


- 128.000 børn kommer på skadestuen hvert år - mange efter hjemmeulykker.


- Ny undersøgelse viser, at hver tiende 3-årige er overvægtig.


- Tre ud af fire danskere mener, at tilsat farve i mad er overflødigt.


- Flere og flere helt almindelige børn spiser så meget smertestillende medicin, at de må have hjælp til at stoppe deres forbrug.

- Hvert tredje danske barn får hvidt brød til morgenmad, viser en ny undersøgelse.

- Der lever mere end 6,2 milliarder mennesker i verden. Af dem er 2,2 milliarder børn under 18 år. 1,9 milliarder af børnene bor i udviklingslande, og én milliard lever i fattigdom. Det er halvdelen af alle verdens børn.

- Magnetisk legetøj kan være livsfarligt for børn?

- Et mini køleskab er en smart og praktisk måde at nedkøle barnets juice, saft, mælk og lignende?

- Børns risiko for at udvikle allergier mindskes med 36 procent, hvis moderen spiser økologiske mælkeprodukter under graviditet og amning, viser forskning.

- Børn, der sover mindre end ni timer i døgnet, har tre gange så stor risiko for at udvikle fedme end andre børn.

- at to glas sodavand eller saftevand indeholder en hel dagsration af sukker for et børnehavebarn?

 

 


Søger du flere
artikler om børn?


 

Nyttige tips til forældre om børn, børneopdragelse, børns leg, udvikling og indlæring  Tips & Tricks


Børn og computere
For at undgå at ens børn skal besøge uegnede hjemmesider, eller starte følsomme programmer på computeren, kan man med funktionen "Forældrekontrol" (som findes på de fleste styresystemer) let blokere for adgangen til disse.
Brug følgende link for vejledning: http://www.microsoft.com/danmark/athome/security/children/
kidtips2-4.mspx

Jalousi over "den lille nye"
Når en lille ny flytter ind i hjemmet, kan jalousi hos søskende opstå. Bl.a. kan den, der pludselig er "den store," blive ked af det, når han eller hun skal i vuggestue eller børnehave, selvom det normalt ikke har været et problem. En måde at undgå dette, er ved at den ene forælder går en morgentur med hjemmets nye indflytter ca ti minutter før den anden forælder forlader hjemmet med den nybagte storebror/storesøster. Derved vil det ældste barn ikke føle, at det som den eneste bliver revet ud af familieidyllen. Så er hjemmet allerede "brudt op" inden det ældste barn skal afsted.

Få pulsen ned i en stresset hverdag
Mange børnefamilier lever et stresset liv. Det er en god ide at give børnene (og dig selv) et break, eks. når familien lige er kommet hjem - så selvom vasketøj, oprydning og madlavning vinker forude, er det en god ide at sætte sig 10-15 minutter med børnene i sofaen og læse en bog eller afstresse med lidt tegnefilm.

Almen opdragelse
Et noget fortærsket, men stadig godt råd er, at tale til børnene, som du ønsker, de skal tale til andre. Børn gør, som vi gør og ikke, som vi siger! Enhver ved det, men vi kan alle glemme at følge det.

Lyt og undgå unødig frustration
Mange børn føler sig uretfærdigt behandlede, hvis de afbrydes, når de taler. Det er en god ide at høre barnet til ende, selvom du udmærket godt ved, svaret vil blive et klart nej!

At få dagligdagen til at fungere
Et råd til dem, der har børn i alderen 3-? år: Vælg dine kampe med omhu! Et halvhjertet "nej", som bliver givet grundet stress og som egentlig ikke er så vigtigt, kan ødelægge den gode stemning fuldstændigt. Det er ofte en god ide, at tænke en ekstra gang over, om nej'et er vigtigt ("nej" kan blive en vane), eller om situationen og humøret vil blive bevaret eller forbedret af et "ja". (Dette betyder selvfølgelig ikke, at barnet skal have lov til alt! Og er nej'et først givet, fastholdes det naturligvis!)

Undgå eller afhjælp rød numse
Det er helt normalt af småbørn i perioder får røde numser. Der findes forskellige råd, når det gælder at komme dette problem til livs. - Et af de bedre er at tørre barnet numse med en hårtørrer, da man på den måde undgår at "slide" på den sarte hud med eks. en stofble. Når man bruger hårtørrer skal man naturligvis være opmærksom på temperaturen. Mange børn nyder faktisk at blive tørret på den måde og de bliver ofte så rolige og tilpasse, at man næsten ikke nænner at slukke igen. Man kan med fordel påsmøre lidt salve efter tørring.

Når man er nyfødt
Det kan være svært at holde varmen selv, når man er helt lille. Der er stort varmetab fra hovedet og en lille hue hjælper godt. Supplér evt. med en flaske med varmt vand, som I lægger i barnets fodende - HUSK at pakke flasken godt ind i f.eks. et håndklæde, hvis I bruger vand, der er varmere end 37 gr.


Kom til forrige side med tips og gode råd om drenge og piger og det at have børn.
  Forrige side

18 February 2016